Επίσκεψη αντιπροσωπείας ΓΕΕΘΑ στα Σκόπια (εικόνες)

lawandorder.gr 14-01-2021 09:30 Τελευταία ενημέρωση: 14-01-2021 09:31
Επίσκεψη αντιπροσωπείας ΓΕΕΘΑ στα Σκόπια (εικόνες)
Αντικείμενο της επίσκεψης η ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας των δυο χωρών

Διήμερη επίσκεψη στα Σκόπια πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), την Τρίτη 12 και την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου.

Όπως ανακοινώθηκε, αντικείμενο της επίσκεψης ήταν η ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας, στο πλαίσιο του ήδη υλοποιούμενου προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Ειδικότερα, αναφορικά με τις διαδικασίες πλήρους ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, συζητήθηκαν θέματα ενσωμάτωσης των Ενόπλων Δυνάμεών της στις δομές της Συμμαχίας.

Επίσης, συζητήθηκαν ζητήματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης στελεχών σε ελληνικά στρατιωτικά ιδρύματα, καθώς και παροχής εξειδικευμένης εκπαίδευσης σε διάφορα ελληνικά εκπαιδευτικά κέντρα.

Ακόμη, στο επίκεντρο τέθηκε η διατήρηση και περαιτέρω αναβάθμιση της συνεργασίας σε θέματα ειδικών επιχειρήσεων με την πραγματοποίηση κοινών δράσεων σε εγκαταστάσεις και των δύο χωρών, ενώ αναλύθηκαν λεπτομέρειες για τη συνεργασία επί θεμάτων κυβερνοχώρου, στρατιωτικής ιατρικής και διοικητικής μέριμνας.

Ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, ταξίαρχος Νικόλαος Τριανταφύλλου, είχε σύντομες συναντήσεις με τον υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου, υποστράτηγο Αζίμ Νουρεντίν και με την υπουργό Άμυνας της γειτονικής χώρας, Ραντμίλα Σεκερίνσκα.
Στις συναντήσεις, μεταξύ άλλων, επιβεβαιώθηκε η άριστη σχέση των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, ειδικά σε ό,τι αφορά τους τομείς της εκπαίδευσης, της εναέριας αστυνόμευσης του FIR των Σκοπίων και των διαδικασιών πλήρους ενσωμάτωσης της χώρας στο ΝΑΤΟ.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo