Συνεχίζει την κατάθεσή του στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση Novartis ο αντεισαγγελέας Ι. Αγγελής

Κατερίνα Μάνθου 14-01-2021 06:58 Τελευταία ενημέρωση: 14-01-2021 06:58
Συνεχίζει την κατάθεσή του στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση Novartis ο αντεισαγγελέας Ι. Αγγελής
Συνεχίζει σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου Κων. Αλεβιζοπούλου την κατάθεσή του για την υπόθεση της Novartis o αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής

Συνεχίζει σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου Κων. Αλεβιζοπούλου την κατάθεσή του για την υπόθεση της Novartis o αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής. Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος είχε ξεκινήσει την κατάθεση του στην κυρία Αλεβιζοπούλου την περασμένη εβδομάδα, είχε καταγγείλει παράνομους χειρισμούς στη δικογραφία για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας από την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγγελής, είχε διατελέσει επόπτης της εισαγγελίας Διαφθοράς και είχε μιλήσει για το ρόλο του περιβόητου «Ρασπούτιν» κατά στην εισαγγελική διερεύνηση της υπόθεσης της Novartis, αναφέροντας πως στόχος ήταν να διωχθούν ποινικά συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, αντίπαλοι της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου σε άλλη κατάθεση που είχε δώσει πριν από ένα χρόνο στους συναδέλφους του αντεισαγγελείς Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη, είχε κάνει λόγο για σχέδιο προφυλάκισης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αλλά και των πρώην υπουργών Άδωνι Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδου, παραμονές των εκλογών.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω έρευνα διενεργείται από την κυρία Αλεβιζοπούλου μετά τη ποινική δίωξη που ασκήθηκε από τη Βουλή σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Ήδη, στο πλαίσιο της έρευνας αυτής έχουν καταθέσει οι Παναγιώτης Πικραμμένος, Άδωνις Γεωργιάδης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Αβραμόπουλος αλλά και ο Ιωάννης Στουρνάρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo