Κορονοϊός: Μεταφέρονται για το β' εξάμηνο τα γραπτά διαγωνίσματα στο Γυμνάσιο

Newsroom L&O 13-01-2021 22:08
Κορονοϊός: Μεταφέρονται για το β' εξάμηνο τα γραπτά διαγωνίσματα στο Γυμνάσιο
Αιτία οι αντικειμενικές δυσκολίες που μπορεί να προκληθούν από το παρατεταμένο lockdown

Τα γραπτά διαγωνίσματα των μαθητών του Γυμνασίου, μεταφέρονται για το δεύτερο εξάμηνο της φετινής σχολικής χρονιάς. Αυτό ορίζει σχετική απόφαση του υπουργείου Παιδείας. Προϋπόθεση για να ισχύσει κάτι τέτοιο είναι να υπάρχουν εκείνες οι αντικειμενικές συνθήκες που θα έχει δημιουργήσει η πανδημία, ώστε να είναι αδύνατη η ωριαία γραπτή διαδικασία κατά το α' εξάμηνο της χρονιάς.

Όπως τονίζεται στην σχετική απόφαση:

Ειδικά κατά το σχολικό έτος 2020-21, εάν για λόγους αντικειμενικούς, δεν καταστεί εφικτό να πραγματοποιηθεί στο πρώτο τετράμηνο ωριαία γραπτή δοκιμασία που προβλέπεται στην περ. Γ’ της παρ. 1 του άρθρου 3 του π.δ. 126/2016, όπως ισχύει, αυτή μεταφέρεται στο δεύτερο τετράμηνο.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία περιγράφεται ο τρόπος αξιολόγησης των μαθητών που παρακολουθούν διαδικτυακά μαθήματα λόγω των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 167603/ΓΔ4/2020 εγκύκλιο που υπέγραψε η Υφυπουργός, κα Σ. Ζαχαράκη, η αξιολόγηση των μαθητών/τριών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το Α΄ Τετράμηνο θα γίνει σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Για τα Γυμνάσια προβλεπόταν συγκεκριμένα:

Σύμφωνα με το άρθρο 3 του ΠΔ 126/2016, για την αξιολόγηση του/της μαθητή/τριας συνεκτιμώνται:

Η συνολική συμμετοχή του/της στη μαθησιακή διαδικασία, από την οποία ο/η εκπαιδευτικός σχηματίζει εικόνα για τις γνώσεις, την κατανόηση εννοιών και φαινομένων, τις δεξιότητες επίλυσης προβλήματος, τις επικοινωνιακές δεξιότητες, την κριτική σκέψη, τη δημιουργικότητα κτλ., οι εργασίες που εκτελεί ο/η μαθητής/τρια στο πλαίσιο της καθημερινής μαθησιακής διαδικασίας στο σχολείο ή στο σπίτι, ατομικά ή ομαδικά, οι συνθετικές δημιουργικές εργασίες, ατομικές ή ομαδικές, οι διαθεματικές εργασίες, οι ωριαίες γραπτές δοκιμασίες και οι ολιγόλεπτες γραπτές δοκιμασίες (τεστ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo