Δημοσκόπηση Marc: Στο 18,6% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - Τι δείχνει για εμβόλιο και πρόωρες εκλογές

Newsroom L&O 13-01-2021 20:50
Δημοσκόπηση Marc: Στο 18,6% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - Τι δείχνει για εμβόλιο και πρόωρες εκλογές
«Ναι» στο εμβόλιο, «όχι» σε πρόωρες εκλογές

Σημαντικό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ «δίνει» νέα δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Στη δημοσκόπηση , η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού, οι πολίτες απαντούν μαζικά πως σκοπεύουν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Ένα 70,1% δηλώνει θετικά διακείμενο αναφορικά με τον εμβολιασμό.

Την ίδια ώρα, οι ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση αξιολογούν θετικά σε ποσοστό 53% τον χειρισμό της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, έναντι 46% που απαντούν αρνητικά.

Παράλληλα, το 53,6% των ερωτηθέντων υποστηρίζει πως τα πράγματα θα ήταν χειρότερα με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο τιμόνι της χώρας. Ένα 23,3% των ερωτηθέντων απαντά στο ίδιο ερώτημα πως θα ήταν περίπου τα ίδια και 15% αυτών πως θα ήταν καλύτερα.

Η δημοσκόπηση της Marc έδωσε και την πρόθεση ψήφου στην οποία η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ υπολογίζεται σε ποσοστό 18,6%. Συγκεκριμένα, η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 38,6% (μειωμένο κατά 0,6%) και ο ΣΥΡΙΖΑ 20% (αυξημένο κατά 0,5%).

Σε ό,τι αφορά στα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, η δημοσκόπηση εκτιμά το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ στο 6,5%, με το ΚΚΕ να ακολουθεί με 5%, την Ελληνική Λύση 3,8% και το ΜέΡΑ25 2%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 4,1%, ενώ η αναποφάσιστοι κυμαίνονται σε ποσοστό 12,2%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo