Σε «κόκκινο συναγερμό» οι Αρχές στον Έβρο - Υπερχείλισε το φράγμα του Ιβαΐλοβγκραντ (εικόνες)

lawandorder.gr 13-01-2021 20:16
Σε «κόκκινο συναγερμό» οι Αρχές στον Έβρο - Υπερχείλισε το φράγμα του Ιβαΐλοβγκραντ (εικόνες)
Τι δείχνουν τα διαγράμματα της Πολιτικής Προστασίας

Σε κατάσταση “κόκκινου συναγερμού” βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι αρχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής, καθώς το φράγμα στην περιοχή του Ιβαΐλοβγκραντ έχει υπερχειλίσει.

Όπως μπορεί κάποιος να διαπιστώσει από το σχετικό διάγραμμα της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας από τον σταθμό Ερυθροποτάμου-Διδυμοτείχου, η γραμμή που αφορά τα νερά του ποταμού στον Έβρο βρίσκονται πάνω από τα όρια του “κόκκινου συναγερμού” ευτυχώς ωστόσο με πτωτικές τάσεις αλλά παραμένοντας ακόμη πάνω από τα όρια της επιφυλακής. 

Σύμφωνα με όσα μετέφερε ο προϊστάμενος της τμήματος Πολιτικής Προστασίας Έβρου, Κωνσταντίνος Χουβαρδάς στο GRtimes.gr, αυτή τη στιγμή το ποτάμι στους Κήπους (οι Τούρκοι το αποκαλούν Ίψαλα) έχει φτάσει στα 897 κυβικά/δευτερόλεπτο. Αν περάσει τα 1.000 τότε θα αρχίσουν να πιέζονται τα αναχώματα και θα παρατηρηθούν υπερχειλίσεις. 

Όπως μπορεί κάποιος να διαπιστώσει από το δεύτερο διάγραμμα, το όριο των 300 εκατοστών στο Ιβαΐλοβγκραντ έχει ξεπεραστεί πλησιάζοντας τα 400, γεγονός που σημαίνει ότι οι πάντες θα παραμείνουν σε εγρήγορση για ένα και πλέον 24ωρο. Αντίθετα η κατάσταση στο Σβίλεγκραντ – Ορμένιο δεν φαίνεται να δημιουργεί προβλήματα καθώς παραμένει κάτω ακόμη και από το όριο της επιφυλακής. 

Καταστράφηκαν τρεις γέφυρες από την χθεσινή κακοκαιρία 

Στο μεταξύ αυτοψία στις πληγείσες περιοχές από την χθεσινή κακοκαιρία πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς και εκπροσώπους των τεχνικών υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας. 

Από τις πρώτες εκτιμήσεις, τρεις γέφυρες κατέρρευσαν υπό το βάρος υδάτων που υπερχείλισαν σε διάφορα σημεία της περιοχής, ενώ σημειώθηκαν και καταστροφές σε σπίτια που πλημμύρισαν. Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Πέτροβιτς με ανάρτησή του στο προσωπικό προφίλ που διατηρεί σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, η καταγραφή των ζημιών θα συνεχιστεί προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσες παρεμβάσεις αποκατάστασης. 

Πηγή: GrTimes/Θωμάς Καλέσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo