Αλβανία: Ο Ράμα διαφημίζει τα τουρκικά «δώρα» - Παρουσιάζει... μακέτες νοσοκομείου

Θανάσης Αργυράκης 13-01-2021 20:10 Τελευταία ενημέρωση: 13-01-2021 20:15
Αλβανία: Ο Ράμα διαφημίζει τα τουρκικά «δώρα» - Παρουσιάζει... μακέτες νοσοκομείου
Χωρίς να έχει εμφανιστεί στον ορίζοντα ούτε μια μπουλντόζα, προβάλλει μελλοντικά έργα ενόψει αλβανικών εκλογών

Τις μακέτες του «δώρου» που του υποσχέθηκε η Τουρκία για την κατασκευή ενός νοσοκομείου, παρουσιάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Χωρίς να έχει εμφανιστεί στον ορίζοντα ούτε μια μπουλντόζα, ο Εντυ Ράμα, προβάλλει μελλοντικά έργα, ενόψει των αλβανικών εκλογών, τον Απρίλιο.

Να σημειωθεί πως η Αλβανία δοκιμάζεται σκληρά από τον κορονοϊό και τα οικονομικά προβλήματα, ενώ ο Ε. Ράμα, έχοντας ως στόχο του να κερδίσει και πάλι τις εκλογές, επισκέφθηκε πρόσφατα την Ελλάδα και την Τουρκία, ζητώντας υποστήριξη.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η προσπάθεια, ως επί το πλείστον της Αγκυρας, να εμφανίσει τον Ράμα ως «διαμεσολαβητή» στα ελληνο-τουρκικά.

Γι' αυτό, Αγκυρα και Τίρανα προωθούν τον σχεδιασμό για συνάντηση του Ελληνα και Τούρκου υπουργών Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Αλβανία, υπό την δήθεν πρωτοβουλία του Ράμα.

Το βέβαιον, μέχρι τώρα, είναι πάντως ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός λειτούργησε ως «ταχυδρόμος» μεταφέροντας σε Αθήνα και Αγκυρα εκατέρωθεν μηνύματα.

Χτες, λοιπόν, σύμφωνα με τον αλβανικό Τύπο, Ε. Ράμα εμφανίστηκε μαζί με εκπροσώπους της τουρκικής εταιρείας που θα κατασκευάσει το νοσοκομείο, το οποίο του έταξε ο Ταγίπ Ερντογάν, στην πόλη, Φίερι.

Ο ίδιος είπε ότι η κατασκευή θα ολοκληρωθεί μέσα σε τρεις μήνες, όπως του υποσχέθηκε ο Τούρκος πρόεδρος, κατά την -προ ημερών- επίσκεψή του στη Τουρκία. Μάλιστα, η τουρκική εταιρεία, κατά τα αλβανικά ΜΜΕ, εγγυήθηκε γι' αυτό στον Αλβανό πρωθυπουργό.

Για τα έργα, η τουρκική εταιρεία θα προσλάβει 1.200 εργάτες. Το 20%-30% από αυτούς θα είναι Αλβανοί και οι υπόλοιποι Τούρκοι. Η κατασκευή θα κοστίσει 60-70 εκατ. ευρώ.

Ολα αυτά γίνονται, αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ, ενώ οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων έκτασης 50 στρεμμάτων διαμαρτύρονται, διότι θεωρούν ότι η αποζημίωση που δίδει το κράτος είναι η μισή από τα χρήματα που θα έπαιρναν εάν το πωλούσαν στις τιμές της αγοράς.

Μάλιστα, η πρώην βουλευτής, Κέιντι Μεχμέτι, κατήγγειλε την Αστυνομία ότι περιέφραξε το οικόπεδο, χωρίς να λάβει υπόψιν τις διαμαρτυρίες των ιδιοκτητών, ενώ κατηγόρησε τον Ράμα για παραβιάσεις των δικαιωμάτων των ιδιοκτητών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo