Ενώσεις στρατιωτικών: Δεν έχουν πληρωθεί οι στρατιωτικοί για το Μεταναστευτικό

Θανάσης Αργυράκης 13-01-2021 17:06
Ενώσεις στρατιωτικών: Δεν έχουν πληρωθεί οι στρατιωτικοί για το Μεταναστευτικό
Πρόκειται, επισημαίνει η ΠΟΕΣ, για «την εκ νέου καθυστέρηση στις διαδικασίες πληρωμής υπηρεσιών αποτροπής μεταναστευτικών ροών

Απλήρωτοι είναι οι στρατιωτικοί που ενεπλάκησαν στο Μεταναστευτικό, από το Αύγουστο του 2020 έως σήμερα. Αυτό καταγγέλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), παραπέμποντας σε σχετική αναφορά της ης Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ε.).

Η τελευταία, ειδικότερα, σημειώνει ότι, «από τον Αύγουστο του 2020 μέχρι και σήμερα, στελέχη που συμμετέχουν στην αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού, δεν έχουν λάβει κάποια αποζημίωση».

Πρόκειται, επισημαίνει η ΠΟΕΣ, για «την εκ νέου καθυστέρηση στις διαδικασίες πληρωμής υπηρεσιών αποτροπής μεταναστευτικών ροών, η οποία αντιστοιχεί στο ποσό των 13,22 ευρώ ανά υπηρεσία».

Αναλυτικά, η Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ε. αναφέρει: «Στελέχη τα οποία συμμετέχουν στην αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού και εκτελούν τις ως άνω υπηρεσίες, δεν έχουν λάβει καμία αποζημίωση, συμπεριλαμβανομένου του μηνός Αυγούστου 2020 και εντεύθεν, εκφράζοντας την ανησυχία τους για την καταβολή της, καθώς η καθυστέρηση αφορά διάστημα μεγαλύτερο των 5 μηνών αλλά και γιατί έχει παρέλθει το οικονομικό έτος 2020.

Για τις υπηρεσίες αυτές δε, επισημαίνεται από πλευράς στελεχών ότι, πέραν της σωματικής κόπωσης, η οποία προκαλείται σε μεγάλο βαθμό από τη φύση των καθηκόντων, το προσωπικό καλείται να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει και τα όποια συναισθήματα συμβάλουν και στην ψυχολογική του κόπωση, λόγω της συνεχούς ελαστικοποίησης του υφιστάμενου πλαισίου που αφορά στην αποζημίωση του

Αυτό το πρόβλημα έρχεται να προστεθεί σε ένα γενικότερο σύνολο προβλημάτων ωραρίου - αποζημίωσης για το προσωπικό που εμπλέκεται στο Μεταναστευτικό, αλλά και γενικότερα για το υπόλοιπο προσωπικό καθώς εκκρεμεί σειρά αποζημιώσεων, όπως η αποζημίωση για τη νυχτερινή εργασία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo