20.8 C
Athens
18.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Υπόθεση Novartis: Στον Άρειο Πάγο καταθέτουν Παναγιώτης Πικραμμένος και Άδωνις Γεωργιάδης


    Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η έρευνα που διενεργεί η ανακρίτρια Κων. Αλεβιζοπούλου για την υπόθεση της Novartis μετά τη ποινική δίωξη που ασκήθηκε από τη Βουλή σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.
    Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής, σήμερα το κατώφλι του Αρείου Πάγου προκειμένου να καταθέσει στην ανακρίτρια θα περάσει o αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος. Στη συνέχεια μετά την κατάθεση του κ. Πικραμμένου στον Άρειο Πάγο θα προσέλθει για να καταθέσει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.
    Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πικραμμένος ήταν στην λίστα των δέκα πολιτικών προσώπων που στάλθηκε στην Βουλή ως εμπλεκόμενο πρόσωπο στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας. Όμως, στην συνέχεια η δικογραφία τέθηκε στο αρχείο από την εισαγγελία Διαφθοράς, καθώς δεν προέκυψε κανένα στοιχείο ή ένδειξη περί τέλεσης αξιόποινης πράξης.
    Στην ίδια λίστα περιλαμβάνονταν και το όνομα του κ. Γεωργιάδη καθώς ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είχε κατονομαστεί από τους λεγόμενους προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis ως δωρολήπτες χωρίς την ύπαρξη άλλων στοιχείων.
    Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης τον Ιανουάριο του 2018 είχε καταθέσει μήνυση κατά των μαρτύρων που τον εμπλέκουν στην υπόθεση της Novartis για τα αδικήματα της ψευδορκίας, της συκοφαντικής δυσφήμισης και της ψευδούς καταμήνυσης.
    Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής για την υπόθεση φαρμακοβιομηχανίας έχουν προηγηθεί οι καταθέσεις στον Άρειο Πάγο των Ευάγγελου Βενιζέλου, Ανδρέα Λοβέρδου, Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Αβραμόπουλου αλλά και του Ιωάννη Στουρνάρα.
    Ιδιαίτερα σημαντική ήταν όμως και η κατάθεση που έδωσε την περασμένη εβδομάδα στην κυρία Αλεβιζοπούλου ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, ο οποίος είχε καταγγείλει παράνομους χειρισμούς στη δικογραφία για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας από την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγγελής, είχε διατελέσει επόπτης της εισαγγελίας Διαφθοράς και είχε μιλήσει για το ρόλο του περιβόητου «Ρασπούτιν» κατά στην εισαγγελική διερεύνηση της υπόθεσης της Novartis, αναφέροντας πως στόχος ήταν να διωχθούν ποινικά συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, αντίπαλοι της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
    Μάλιστα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου σε άλλη κατάθεση που είχε δώσει πριν από ένα χρόνο στους συναδέλφους του αντεισαγγελείς Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη, είχε κάνει λόγο για σχέδιο προφυλάκισης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αλλά και των πρώην υπουργών Άδωνι Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδου, παραμονές των εκλογών. Η κατάθεση του κ. Αγγελή δεν ολοκληρώθηκε και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ