• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Τσίπρας με πατέντα - Κατά το λαϊκό ρηθέν

Χρήστος Μυτιλινιός 11-01-2021 19:43
Τσίπρας με πατέντα - Κατά το λαϊκό ρηθέν
Είναι τρομακτικό ναι, είναι πράγματι. Αλλά έχει και την πλάκα του

Στα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, (ναι σε αυτά τα χρόνια που θα διηγούμαστε στα εγγόνια μας ως αποκομμένα από την ενιαία ιστορία, ούτε ο κορονοϊός δεν μας έχει ταλαιπωρήσει τόσο) σε ένα από τα κείμενά μου είχα γράψει πως «Δεν είναι ανίκανοι, είναι αριστεροί!» 

Είχα αιτιολογήσει τότε αυτό λέγοντας:

«"Διαίρει και βασίλευε". Δοκιμασμένη τακτική ανά τους αιώνες. Όπως και ο αντιπερισπασμός. Συνδυασμός δε αυτών των δύο μαζί με λαϊκισμό και με την τεράστια ρήση του Γκαίμπελς «όσο μεγαλύτερο ψέμα ειπωθεί, τόσο πιο εύκολο είναι να το πιστέψει η μάζα», οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον τρισάθλιο εφιάλτη που βιώνει σήμερα η πατρίδα.
 
Δεν υπάρχει σαφώς και πιο εύκολος τρόπος να κατακτήσεις τη συνείδηση του μέσου πολίτη μέσω του λαϊκισμού. Να εκμεταλλεύεσαι τη δυσχέρειά του και να υφαρπάζεις ως ύψιστος πολιτικός απατεώνας την ψήφο του.»
 
Αν πάρουμε τώρα αυτό το κομμάτι και το φέρουμε στο σήμερα, θα διαπιστώσουμε ότι παρά τα μνημόνια που υπέγραψαν, παρά την δουλοπρέπεια που επέδειξαν, παρά τα αισχρά ψέματα που είπαν και που αποδείχθηκαν και παρά τα «φαγοπότια» τους που βγαίνουν στην επιφάνεια, παρά την συνταγματική εκτροπή που παρ' ολίγον να επιτύχουν στο μέγιστο βαθμό (Ευτυχώς η ελληνική δημοκρατία έχεις βαθιές ρίζες), ισχύει mot a mot ακόμα και σήμερα. 
 
Δεν χάνουν ευκαιρία σε ό,τι συμβεί να λαϊκίσουν και να πουν ψέματα με την οκά. Σε μία παγκόσμια κρίση, ο Αλέξης προσπαθεί και πάλι να καβαλήσει το κύμα της οργής, της δικαιολογημένης οργής, προκειμένου να υφαρπάξει και πάλι την ψήφο και την εξουσία. 
 
Είναι πραγματικά τρομακτικό να βλέπεις εκείνους που διόριζαν «βουλκανιζατεράδες» ως διοικητές νοσοκομείων να υποδύονται τώρα τους σωτήρες της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης. Τους τύπους που πήγαν να «διαπραγματευτούν» με την Τρόικα (γιατί την Τρόικα έβλεπαν και όχι τους «θεσμούς») και έψαχναν τους φακέλους τους, που έβγαζαν τα πουκάμισα έξω και διατυμπάνιζαν δεξιά και αριστερά «Αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες», διασύροντας σε άκρως επικίνδυνο βαθμό την εικόνα της χώρας παντού, να έρχονται σήμερα και να λένε πως τη δεύτερη φορά που θα καταλάβουν την εξουσία(δεν είναι δικά μου λόγια, η κλαίουσα κυρία Μπαζιάνα και ο Πολάκης τα λένε) θα είναι αλλιώς. Και την ίδια στιγμή, να κατηγορούν τον πατριωτισμό των Ελλήνων της ομογένειας ως εθνικισμό και ακροδεξιά.
 
Είναι τρομακτικό ναι, είναι πράγματι. 
 
Αλλά έχει και την πλάκα του. Βλέπετε πλέον δεν είναι στην εξουσία και αφού δεν μπορούσαμε να γελάμε όταν κυβερνούσαν γιατί μας είχαν κάνει τη ζωή «μπλόφα», γελάμε μαζί τους τώρα.
 
Τώρα λοιπόν ο Αλέξης, μετά την οικονομία που «είναι το μεγάλο του ατού», μας δείχνει ότι κατά τον ίδιο τρόπο είναι και η υγεία, πιθανώς το «δεύτερο μεγάλο του ατού».
 
Βγήκε καμαρωτός καμαρωτός από τη συνάντηση με την ΠτΔ και μας είπε ούτε λίγο ούτε πολύ να μας δώσουν τη πατέντα από έξω για να παράξουμε εδώ το εμβόλιο κι έτσι να έχουμε πιο γρήγορα αποτελέσματα. 
 
Σαφέστατα δεν θα μπω στο επιστημονικό κομμάτι, απάντησε ο κος Τρύφων για εμένα στην εκπομπή του συναδέλφου Ζαχαρού και της συναδέλφου Δούκα. 
 
Μένοντας όμως στο πολιτικό, έχω μια αντιπρόταση. Αντί να φέρουμε εμείς την πατέντα του εμβολίου στην Ελλάδα, να εξάγουμε την πατέντα Τσίπρα στο εξωτερικό. Έχουμε κανονική πατέντα, για τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα όλων των εποχών, όλων των περιοχών, όλων των περιόδων. 
 
Ας εξάγουμε λοιπόν εμείς την πατέντα. 
 
Κι όποιος την αγοράσει, θα είναι.. Τσίπρας με πατέντα - Κατά το λαϊκό ρηθέν...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo