• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Η απόσταση από το «Ωσαννά» στο «Σταύρωσον» είναι τρεις μέρες δρόμος

Ηλίας Ψυχογιός 11-01-2021 19:44 Τελευταία ενημέρωση: 11-01-2021 19:44
Η απόσταση από το «Ωσαννά» στο «Σταύρωσον» είναι τρεις μέρες δρόμος
Όσοι βγαίνουν σε παραλίες, δρόμους και πλατείες δεν είναι όλοι «ψεκασμένοι» και «αρνητές». Πολλοί είναι απογοητευμένοι από την τακτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών

Οι χθεσινές εικόνες στην παραλία του Αλίμου δεν ήταν εικόνες καραντίνας, με χιλιάδες ανθρώπους να συνωστίζονται, να κάθονται με καφέ στο χέρι, να συζητούν μπουλούκια μπουλούκια. Και φυσικά δεν ήταν εικόνες «ψεκασμένων» οι οποίοι δεν πιστεύουν στον κορονοϊό ή στην πανδημία.

Ήταν εικόνες ανθρώπων οι οποίοι έχουν πλέον κουραστεί μετά από 11 μήνες κλεισμένοι ουσιαστικά σπίτι τους, με τις δουλειές τους να καταστρέφονται, με τα παιδιά τους να βρίσκονται μπροστά από μία οθόνη όλη την ημέρα, είτε για εκπαίδευση είτε για διασκέδαση.

Στην αρχή της πανδημίας υπήρχε μία λαϊκή ομοθυμία στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Μία μαζική κίνηση «πάμε όλοι μαζί να τελειώνουμε». Και αυτός ήταν ο λόγος που η κυβέρνηση απολάμβανε της γενικής αποδοχής, παρότι δεν υπήρχε ακόμα ορατή η λύση του εμβολίου.
Επίσης, λόγω του ότι δεν υπήρχε η γνώση για το πόσο θα κρατήσει αυτή η κατάσταση, από ορισμένους υπήρχε μέχρι και χαρά που θα χαίρονταν το σπίτι και την οικογένειά τους για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η αρχή του τέλους της κοινωνικής αποδοχής των αποφάσεων της κυβέρνησης ήταν ο Σεπτέμβριος, με τις μάσκες της Κεραμέως. Ο τραγέλαφος των μασκών «αλεξίπτωτο» είναι μόνο η φαιδρή πλευρά, η ανοργανωσιά, η οποία είναι εμφανές ότι επικρατεί στο υπουργείο Παιδείας, είναι η σοβαρή.

Στη συνέχεια ήρθε η 28η Οκτωβρίου την οποία γιορτάσαμε στα σπίτια μας και η 17η Νοεμβρίου και η 6η Δεκεμβρίου όπου κόσμος βρήκε στους δρόμους να τις γιορτάσει αδιαφορώντας για τα όποια μέτρα ελέγχου τις πανδημίας και χωρίς να υποστεί τις προβλεπόμενες κυρώσεις. Κι εδώ, τα «σκάγια» της αμφισβήτησης έπεσαν στον υπουργό προστασίας του πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Γιατί, κ. Υπουργέ, δεν είναι δυνατόν να απειλούμαι εγώ με πρόστιμο γιατί γύρισα στο σπίτι μου στις 9 και 5 το βράδυ αλλά όλοι αυτοί που έδειξαν το μεσαίο δάχτυλο στην κοινωνία να υψώνουν την αριστερή τους γροθιά φτύνοντας με στα μούτρα…
Και κάπου εκεί ξεκίνησε η αμφισβήτηση, πριν ακόμα και από τις παλινωδίες με τους εμβολιασμούς ή το μη lockdown της Θεσσαλονίκης νωρίτερα, γεγονός το οποίο προκάλεσε πάρα μα πάρα πολλούς θανάτους.

Δεν είναι δυνατόν και δεν είναι πια και κοινωνικά αποδεκτό στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ορισμένοι να το παίζουν «Ράμπο» στο «Πρώτο Αίμα» και σε άλλους να είναι «τσάι και συμπάθεια».

Άρχισε να γίνεται αντιληπτό στον κόσμο πως ο Μητσοτάκης μπορεί να έχει σχέδιο αλλά ορισμένοι παρατρεχάμενοι ή/και κυβερνητικοί όχι σχέδιο δεν διαθέτουν, αλλά έχουν ανεβεί στο «λευκό συννεφάκι» της εξουσίας χωρίς να αντιλαμβάνονται τη σημασία και την ιστορικότητα των στιγμών.

Ακόμα η κοινωνική αμφισβήτηση δεν έχει μεταφραστεί σε πολιτική αμφισβήτηση και αυτό γιατί η ασόβαρη αντιπολίτευση και το κυβερνητικό παρελθόν του Τσίπρα είναι το μεγαλύτερο στήριγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό όμως δεν θα κρατήσει για πάντα και η αλλαγή μπορεί να είναι απότομη. Ας μην ξεχνούν οι επιτελικοί εγκέφαλοι της ΝΔ ότι ο Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές το Σεπτέμβριο του 2015 και ο Μητσοτάκης βρέθηκε μπροστά στις δημοσκοπήσεις σχεδόν αμέσως μόλις εκλέχθηκε αρχηγός, τέσσερεις μήνες μετά.

Η απόσταση άλλωστε από το «Ωσαννά» στο «Σταύρωσον αυτόν» είναι μόνο τρεις μέρες δρόμος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo