ΠΟΕΣ: Να αποζημιωθούν τα στελέχη του Ναυτικού Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης για τα οδοιπορικά

lawandorder.gr 11-01-2021 13:18 Τελευταία ενημέρωση: 11-01-2021 13:19
ΠΟΕΣ: Να αποζημιωθούν τα στελέχη του Ναυτικού Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης για τα οδοιπορικά
Στο πλαίσιο της δικαιοσύνης και ισότητας, αιτείται να εξετασθεί η καταβολή της εν λόγω αποζημίωσης
Για την εξαίρεση από την αποζημίωση των οδοιπορικών εκτός έδρας του υγειονομικού προσωπικού) που υπηρετούν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης (ΝΝΚ) ενημερώνει Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) και ζητά την παρέμβαση των ΥΕΘΑ, ΥΦΕΘΑ για την λύση του θέματος.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

ΘΕΜΑ : Μέριμνα Προσωπικού ΝΝΚ


ΣΧΕΤ : Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 03/08.1.2021 έγγραφο Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Χ.

1. Σας αποστέλλουμε, συνημμένως, το σχετικό έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χανίων (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Χ.), με το οποίο μεταφέρονται παράπονα αριθμού συναδέλφων (υγειονομικού προσωπικού) που υπηρετούν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης (ΝΝΚ) περί εξαίρεσής τους από την καταβληθείσα αποζημίωση ημερών εκτός έδρας (ΗΕΕ) και παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας, την παρέμβασή σας και την επίλυση του θέματος.

2. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

3. Οι κ.κ. βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, προς τις/τους οποίες/ους κοινοποιείται το παρόν έγγραφό μας, παρακαλούνται για την ανάδειξη και ενίσχυση του θέματος, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.


ΘΕΜΑ: Μέριμνα Προσωπικού

Σας γνωρίζουμε ότι το τελευταίο διάστημα η Ένωση μας γίνεται αποδέκτης πολλών παραπόνων συναδέλφων (Υγειονομικό Προσωπικό Ενόπλων Δυνάμεων) για την εξαίρεση τους από την αποζημίωση οδοιπορικών εξόδων, παρόλη την ενεργή εμπλοκή τους στην υγειονομική διαχείριση της κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Ιατρικό, νοσηλευτικό αλλά και λοιπό προσωπικό του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης (ΝΝΚ) ενώ συνεισέφερε ενεργά στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας με όσα μέσα και δυνατότητες διέθετε, βρέθηκε να εξαιρείται μία ομάδα εμπλεκομένων από την έμπρακτη αναγνώριση της συνδρομής τους στην προάσπιση της υγείας του στρατιωτικού προσωπικού και των οικογενειών τους.

Το ΝΝΚ λόγω του μεγέθους του δε διαθέτει πτέρυγα Covid-19 και προωθεί τα θετικά περιστατικά στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, αυτό όμως δε μειώνει τον κίνδυνο και την προσπάθεια που κατέβαλαν και συνεχίζουν να καταβάλουν οι συνάδελφοι που εκτελούν φυλακές στα ΤΕΠ και στις ΜΕΘ, που είναι οδηγοί και συνοδοί ασθενοφόρων, που εκτελούν δειγματοληψία test Covid-19, το ιατρικό προσωπικό και το προσωπικό του ακτινολογικού τμήματος.

Η εικόνα της μη καταβολής των εν λόγω οδοιπορικών, σε κανένα ιατρό του ΝΝΚ, είναι αλήθεια ότι μας παραξένεψε καθώς και ο μικρός αριθμός του αποκλειστικά νοσηλευτικού προσωπικού (μόνο 23 άτομα) που έλαβε την εν λόγω αποζημίωση. Σε αντίθεση μας ικανοποίησε η ποικιλία και ευρύτητα (πληθώρα ιατρών, ΜΠΥ, νοσηλευτικές και μη ειδικότητες) των συναδέλφων που τους καταβλήθηκαν οδοιπορικά στα υπόλοιπα νοσοκομεία του Πολεμικού Ναυτικού.

Κατόπιν των ανωτέρων και στο πλαίσιο της δικαιοσύνης και ισότητας, αιτείται να εξετασθεί η καταβολή της εν λόγω αποζημίωσης στους λοιπούς υγειονομικούς συναδέλφους του ΝΝΚ (περιορισμένος αριθμός) οι οποίοι με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους συνεχώς και αόκνως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo