Δευτέρα 11 Ιανουρίου - Της ημέρας

Πέτρος Τρουπιώτης 11-01-2021 07:01 Τελευταία ενημέρωση: 11-01-2021 07:01
Δευτέρα 11 Ιανουρίου - Της ημέρας
Ένα preview της εβδομάδας που ξεκινά, για την πολιτική, τους εμβολιασμούς, το άνοιγμα των σχολείων

Την ώρα που ο πρωθυπουργός βρίσκεται στην Λισαβόνα, σε μια πρώτη συζήτηση με τον Πορτογάλο ομόλογό του, που εδώ και δέκα μέρες ανέλαβε την- εκ περιτροπής- προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην Αθήνα, ξεκινά μια κρίσιμη εβδομάδα.

Κρίσιμη κυρίως για το θέμα των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού.

Αυτή την εβδομάδα , θα δοκιμασθεί –η πρώτη φάση- του συστήματος οργάνωσης των μαζικών εμβολιασμών κατά του κορονοϊού. Θα μάθουμε όλοι, αν το πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, σχέδιο για οργάνωση χιλιάδων εμβολιασμών την ημέρα, μπορεί να λειτουργήσει.

 Ο προγραμματισμός λέει πως από σήμερα θα αρχίσουν να λαμβάνουν Sms οι άνω των 80 ετών συμπολίτες μας, που έχουν άυλη συνταγογραφηση , με τα οποία θα ενημερώνονται πότε και που θα εμβολιασθούν.

Αν θα δουλέψει το σύστημα ικανοποιητικά, παράλληλα με τους φαρμακοποιούς που θα κάνουν την ίδια δουλειά, ούτε οι ίδιοι οι οργανωτές του δεν είναι σίγουροι.

Γιατί έχουμε να κάνουμε και με τον ανθρώπινο παράγοντα Και μάλιστα ατόμων μη εξοικειωμένων με τις νέες τεχνολογίες των περισσοτέρων.

Ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά, μια και τους επόμενους μήνες το σύστημα θα πρέπει να εφαρμοσθεί για εκατομμύρια πολίτες.

Υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι οι αναγκαίες ποσότητες εμβολίων , θα καταφθάσουν στην χώρα μας.

Γιατί, στην Ευρωπαϊκή Ένωση -και σε αυτό το θέμα- αρχίζουν να υπάρχουν αρρυθμίες, ιδίως από την Γερμανική απόφαση «να κινηθεί και μονή της» .

Ίδωμεν…

Το θέμα πάντως των εμβολίων θα μπει και επίσημα στην πολιτική αντιπαράθεση μια και την Παρασκευή, θα γίνει στην Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών σχετική συζήτηση.  Συζήτηση που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Τσίπρας ζήτησε να γίνει σε σύσκεψη υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας –κεκλεισμένων δηλαδή των θυρών, αλλά ο πρωθυπουργός «κάνοντας ρελάνς», ζήτησε συζήτηση στην Βουλή «για να μάθει όλος ο ελληνικός λαός την αλήθεια», όπως λένε συνεργάτες του. 

Έξυπνη κίνηση και πολιτικά επιτυχημένη. Να δούμε και το αποτέλεσμα της.

Σήμερα πάντως, που οι μαθητές του δημοτικού θα πάρουν πάλι τις τσάντες τους και θα συναντήσουν τα θρανία τους αλλά και τους συμμαθητές και τους δασκάλους τους, είναι ένα άλλο στοίχημα για την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως.

Να υπάρξει σωστή διαχείριση, ώστε να μην έχουμε , λόγω και των χιλιάδων μετακινήσεων γονέων, καμιά ξαφνική έξαρση και δικαιωθούν ορισμένοι επιδημιολόγοι που είχαν άλλη άποψη.

Επιστρέφοντας πάντως εκεί που αρχίσαμε, στην Λισαβόνα, ο κ Μητσοτάκης θα ξεκινήσει την ημέρα του με επίσκεψη , μαζί με τον Πορτογάλο ομόλογό του Αντ. Κόστα στο κτίριο όπου στεγάζεται η Ακτοφυλακή της χώρας Επίσκεψη με νόημα , όπως κατανοείτε φαντάζομαι, μια και η Ακτοφυλακή (Λιμενικό λέγεται σε μας) προστατεύει τις Μεσογειακές χώρες από την «εισβολή» , μεταναστών ή προσφυγών…

Α και τέλος , να μην ξεχάσω. Σήμερα είναι η επίσημη πρώτη του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου Χρ. Ταραντίλη , στο breafing, την ενημέρωση δηλαδή, των πολιτικών συντακτών.

Εικάζω, ότι θα τα πάει καλά, μια και εκτός όλων των άλλων, ως καθηγητής πανεπιστημίου, έχει μάθει να μιλά συγκροτημένα και συγκεκριμένα. 

Καλή αρχή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo