21.5 C
Athens
20.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
More

    Κωνσταντίνος Μπογδάνος στο L&O: «Ίσως κάποτε ξανακυβερνήσει ο Τσίπρας, είναι λαοπλάνος»


    Ανατρεπτικός, αυθόρμητος, άτομο με πολλούς ακολούθους και ακόμη περισσότερους «haters», o βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μπογδάνος μιλά στο LawandOrder.gr.
    Με άμεσο και ειλικρινή τρόπο απαντά για το αν θα κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, αν φοβάται για ενδεχόμενες επιθέσεις εναντίον του και αν θα ξανακυβερνήσει ο Αλέξης Τσίπρας στο μέλλον!
    Τελικά, ο Μπογδάνος είναι όσο αυθόρμητος δείχνει ή του αρέσει να προκαλεί;
    Ήμουν πιο αυθόρμητος πιο νέος, σίγουρα. Αυτό, συνδυασμένο με το γεγονός ότι συχνά δεν βλέπω τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν οι πιο πολλοί, οδηγεί σε εκείνο που γίνεται αισθητό ως πρόκληση. Αλλιώς όχι, δεν μου αρέσει να προκαλώ. Ούτε όμως και να μη λέω αυτό που θεωρώ ορθό.
    Κυκλοφορείς στο κέντρο, είσαι άνθρωπος που περπατάει και αφουγκράζεται την κοινωνία, τι σου αρέσει στην πρωτεύουσα και τι σε «χαλάει»;
    Η Αθήνα ακόμα είναι μια προβληματική πρωτεύουσα. Έχουν γίνει τεράστια βήματα με την καταπολέμηση της ανομίας, αλλά ακόμα κομμάτια της πόλης θυμίζουν σκηνικό από την ταινία Mad Max. Το δε μεταναστευτικό θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή και ειρήνη. Ναι, πλέον υπάρχουν κανόνες και κάθε διάθεση για αστυνόμευση, αλλά όχι, με χαλάει ακόμα η εικόνα της παρακμής. Μου αρέσει, όμως, η διάθεση των Αθηναίων να την ανατρέψουμε και η συμβολή τους στον αγώνα που δίνουμε καθημερινά προς αυτήν την κατεύθυνση.
    Είσαι από τους λίγους πολιτικούς που παίρνει ξεκάθαρη θέση απέναντι στους αναρχικούς, έχοντας μάλιστα δεχτεί και επίθεση στο παρελθόν. Σε έχουν απειλήσει, έχεις φοβηθεί ποτέ;
    Ναι, με απειλούν. Eννοείται πως ανησυχώ, βεβαίως και έχω φοβηθεί. Παραδόξως, ίσως πάντως για κάποιους, με τους αναρχικούς έχω ιδεολογικά μικρότερη αντίθεση από ότι με τους κομμουνιστές. Η αστική δημοκρατία πρέπει να έχει χώρο για όλους. Αλλά πια λίγοι αναρχικοί έχουν μείνει. Δυστυχώς, φαίνεται πως κυριαρχούν οι μηδενιστές.
    Εμβόλιο για τον κορονοϊό θα κάνεις;
    Όταν έρθει η ώρα μου!
    Τι είναι η πολιτική για σένα; Ποιος είναι ο στόχος σου υπηρετώντας τα κοινά;
    Πολιτική σημαίνει καθήκον. Τα ερωτήματα που έρχονται για τις δυτικές κοινωνίες θα είναι καθοριστικά. Θα χρειαστεί να υπερασπιστούμε τον τρόπο ζωής μας, τον πολιτισμό, τη γλώσσα μας και συγχρόνως να διατηρήσουμε μια κοινωνία συμπεριληπτική και εξωστρεφή. Η χώρα αυτή είναι πρώτα Ελλάδα και αμέσως μετά Ευρώπη, και χρειάζεται σθεναρός αντίλογος σε όσους θέλουν να τη δουν Βενεζουέλα ή Βαβέλ. Συγχρόνως, απαιτείται δημιουργικός συμπολιτευτικός λόγος και θετική, ενεργητική προσήλωση στην εξεύρεση λύσεων για τα απτά, καθημερινά προβλήματα της Αθήνας και των Αθηναίων. Εξάλλου, δεν αρκεί να συζητάς και να ψηφίζεις νόμους. Πρέπει και να τους περιφρουρείς με ερωτήσεις στους αρμόδιους υπουργούς δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Επιμένω σε αυτές. Ο δήμαρχος επίσης θα σας επιβεβαιώσει πως τον ενοχλώ διαρκώς – και οφείλω να πω πως συχνά συμβάλλει σε άμεσες λύσεις.
    Πώς ονειρεύεσαι τον εαυτό σου σε πέντε χρόνια;
    Υγιή, δραστήριο και δημιουργικό.
    Ο Τσίπρας υπάρχει περίπτωση να ξανακυβερνήσει;
    Ναι, υπάρχει. Κάποτε. Είναι ακόμα πολύ νέος, ήδη έμπειρος, φτασμένος λαοπλάνος – και οι Έλληνες δεν φημίζονται για τη βραχεία ιστορική τους μνήμη.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ