Ιωάννης Αγγελής: Συνεχίζει την Πέμπτη την κατάθεσή του για Novartis και τον ρόλο του «Ρασπούτιν»

Κατερίνα Μάνθου 08-01-2021 21:03
Ιωάννης Αγγελής: Συνεχίζει την Πέμπτη την κατάθεσή του για Novartis και τον ρόλο του «Ρασπούτιν»
Μαραθώνια η σημερινή του κατάθεση

Μαραθώνια ήταν η σημερινή κατάθεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή στην ανακρίτρια του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου Κων. Αλεβιζοπούλου που ερευνά την υπόθεση της Novartis μετά τη δίωξη που άσκησε η Βουλή σε βάρος του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

 Ο κ. Αγγελής, ο οποίος είχε καταγγείλει παράνομους χειρισμούς στη δικογραφία για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας από την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, δεν ολοκλήρωσε σήμερα την κατάθεσή του ενώπιον της ανακρίτριας και θα την συνεχίσει την ερχόμενη Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγγελής, είχε διατελέσει επόπτης της εισαγγελίας Διαφθοράς και είχε μιλήσει για το ρόλο του περιβόητου «Ρασπούτιν» κατά στην εισαγγελική διερεύνηση της υπόθεσης της Novartis, αναφέροντας πως στόχος ήταν να διωχθούν ποινικά συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, αντίπαλοι της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου σε άλλη κατάθεση που είχε δώσει πριν από ένα χρόνο στους συναδέλφους του αντεισαγγελείς Ευάγγελο  Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη, είχε κάνει λόγο για σχέδιο προφυλάκισης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αλλά και των πρώην υπουργών Άδωνι Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδου, παραμονές των εκλογών.

Τέλος, να σημειωθεί πως την ερχόμενη Τρίτη, 12  Ιανουαρίου 2021 ενώπιον της ανακρίτριας θα καταθέσει ο πρώην υπηρεσιακός Πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος και ο τέως υπουργός Υγείας και νυν υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo