• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Υπόθεση Novartis: Στον Άρειο Πάγο καταθέτει ο αντεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής

Κατερίνα Μάνθου 08-01-2021 07:04 Τελευταία ενημέρωση: 08-01-2021 07:04
Υπόθεση Novartis: Στον Άρειο Πάγο καταθέτει ο αντεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής
Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται πλέον η ανάκριση για την υπόθεση της Novartis που διενεργεί η ανακρίτρια του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου του Αρείου Πάγου

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται πλέον η ανάκριση για την υπόθεση της Novartis που διενεργεί η ανακρίτρια του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου του Αρείου Πάγου Κων. Αλεβιζοπούλου, μετά την άσκηση από την Βουλή δίωξης σε βάρος του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για σειρά αδικημάτων.

Σήμερα, ενώπιον της κυρίας Αλεβιζοπούλου καταθέτει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, ο οποίος με δυο αναφορές του προς την πρώην εισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου είχε αναφερθεί στον περιβόητο «Ρασπούτιν» ως το πρόσωπο εκείνο που κατηύθυνε τις έρευνες της εισαγγελίας Διαφθοράς, υπό την Ελένη Τουλουπάκη, ώστε να στοχοποιηθούν, κατά τους ισχυρισμούς του, συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, αντίπαλοι της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγγελής, ο οποίος επόπτευε τους εισαγγελείς Διαφθοράς, πέραν των όσων είχε καταγγείλει με τις δυο αναφορές του φέρεται να είχε καταθέσει πριν ακριβώς από ένα χρόνο στους συναδέλφους του κ.κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη για σχέδιο προφυλάκισης του πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά αλλά και των Άδωνι Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδου, παραμονές των εκλογών και στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούσε η εισαγγελία Διαφθοράς για την υπόθεση της Novartis.

Μάλιστα ο κ. Αγγελής φέρεται να είχε καταθέσει για την κυρία Τουλουπάκη, η οποία διενεργούσε την έρευνα για τη φαρμακοβιομηχανία, ότι ενεργούσε με δόλο και «με τις πλάτες του «Ρασπούτιν»». Ωστόσο, τότε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν είχε κατονομάσει, τότε, το πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από το προσωνύμιο «Ρασπούτιν».

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής για την υπόθεση Novartis έχουν προηγηθεί οι καταθέσεις στον Άρειο Πάγο του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Ανδρέα Λοβέρδου, του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Δημήτρη Αβραμόπουλου αλλά και του Ιωάννη Στουρνάρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo