17.5 C
Athens
19 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    Δικηγόροι: Όλα όσα εξετάζουν για να ξεπεράσουν την κρίση που πλήττει τον κλάδο τους μετά την πανδημία


    Λύσεις για το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο κλάδος τους λόγω της κρίσης της που έχει δημιουργήσει η πανδημία, αναζητεί η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.
    Στο πλαίσιο αυτό, μετά και την τελευταία συνεδρίασή της η Ολομέλεια ανακοίνωσε ότι το προσεχές διάστημα θα εξετάσει το θέμα των ασυμβιβάστων προς λήψη απόφασης για τροποποίηση των σχετικών διατάξεων.
    Να σημειωθεί, ότι άρση του ασυμβίβαστού σημαίνει ότι οι δικηγόροι αποκτούν τη δυνατότητα να μπορούν να ασκούν και άλλη επαγγελματική δραστηριότητα εκτός αυτής του δικηγόρου, χωρίς όμως να χάνουν τη δικηγορική τους ιδιότητα.
    Ειδικότερα, η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση που δημοσίευσε μετά και την τελευταία συνεδρίασή της:
    Ζητά από τον Υπουργό Δικαιοσύνης την επέκταση των δικαστικών λειτουργιών από 11.1.2021, τηρουμένων των απαιτούμενων μέτρων πρόληψης και προστασίας και την άμεση επίσημη ενημέρωση των συναδέλφων για το καθεστώς λειτουργίας των δικαστηρίων από την άνω ημερομηνία και εφεξής, στα πλαίσια και της από 4/1/2021 προηγούμενης επιστολής της.
    Αποφάσισε να συζητηθεί στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας το θέμα των ασυμβιβάστων προς λήψη απόφασης για τροποποίηση των σχετικών διατάξεων, αφού έλαβε υπόψη την υφιστάμενη κατάσταση στον κλάδο και τη νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί.
    Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση η Ολομέλεια σημειώνει πως λόγω των ισχυόντων περιοριστικών μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό, δεν είναι δυνατή η διεξαγωγή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Δικηγόρων, σύμφωνα με το άρθρο 18 επ. Κώδικα Δικηγόρων, διότι η σημερινή υγειονομική κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπει τη διεξαγωγή του με τη φυσική παρουσία των υποψηφίων, η οποία είναι απαραίτητη σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
    Ως εκ τούτου, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με ευθύνη της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι σχετικές αποφάσεις της Πολιτείας.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ