17.2 C
Athens
13 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Υπόθεση Novartis: 11ωρη κατάθεση Στουρνάρα στον Άρειο Πάγο, αποχώρησε χωρίς δηλώσεις


    Ολοκληρώθηκε μετά από 11 ώρες η κατάθεση του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας Γιάννη Στουρνάρα στην ανακρίτρια του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου Κων. Αλεβιζοπούλου για την υπόθεση της Novartis. Ο κ. Στουρνάρας μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του αποχώρησε από τον Άρειο Πάγο χωρίς να προβεί σε κάποια δήλωση.
    Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος τον Απρίλιο του 2018 είχε καταθέσει μήνυση κατά των προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης Novartis με τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», είναι το πέμπτο πολιτικό πρόσωπο που καταθέτει για την υπόθεση της Novartis στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας μετά την άσκηση από την Βουλή της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.
    ‘Έχουν προηγηθεί οι καταθέσεις στον Άρειο Πάγο του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Ανδρέα Λοβέρδου, του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Ωστόσο, η κατάθεση του κ. Στουρνάρα ήταν η μεγαλύτερη σε χρονική διάρκεια.
    Η έρευνα θα συνεχιστεί με την κατάθεση την ερχόμενη Τρίτη, 12 Ιανουαρίου ενώπιον της κυρίας Αλεβιζοπούλου, του πρώην υπηρεσιακού πρωθυπουργού και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ