Η Τουρκία «χαιρετίζει» τις προσπάθειες αποκατάστασης των σχέσεων Σ. Αραβίας-Κατάρ

Θανάσης Αργυράκης 05-01-2021 20:27 Τελευταία ενημέρωση: 05-01-2021 20:28
Η Τουρκία «χαιρετίζει» τις προσπάθειες αποκατάστασης των σχέσεων Σ. Αραβίας-Κατάρ
«Συνιστά ένα σημαντικό βήμα προς την επίλυση της συνεχιζόμενης διαμάχης στον Κόλπο από τον Ιούνιο του 2017»
Σε δελτίο Τύπου, το οποίο αναρτήθηκε στον επίσημο δικτυακό τόπο του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκία, αναφορικά «με τις εξελίξεις σχετικά με την επίλυση της Διαμάχης στον Κόλπο», επισημαίνονται τα ακόλουθα:
 
«Χαιρετίζουμε την απόφαση για το εκ νέου άνοιγμα των χερσαίων, εναέριων και θαλάσσιων συνόρων μεταξύ Κατάρ και Σαουδικής Αραβίας από απόψε.
 
Αυτή η εξέλιξη συνιστά ένα σημαντικό βήμα προς την επίλυση της συνεχιζόμενης διαμάχης στον Κόλπο από τον Ιούνιο του 2017.
 
Οι προσπάθειες του Κουβέιτ και άλλων διεθνών παραγόντων που έχουν συμβάλει σε αυτήν την απόφαση μέσω των ίδιων πρωτοβουλιών μεσολάβησης και διευκόλυνσης είναι άξιες επαίνου.
 
Ελπίζουμε πως θα επιτευχθεί μια περιεκτική και διαρκής λύση σε αυτήν τη διαμάχη στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού στην κυριαρχία όλων των χωρών και ότι όλες οι άλλες κυρώσεις κατά του λαού του Κατάρ θα αρθούν το συντομότερο δυνατόν.
 
Η Τουρκία, όντας στρατηγικός εταίρος του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου και αποδίδοντας μεγάλη σημασία στην ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής του Κόλπου, θα συνεχίσει να υποστηρίζει όλες τις προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo