Δυο ώρες ήλιος την ημέρα κάνουνε τον Covid πέρα

Βίκυ Ψυχογιού 05-01-2021 19:46 Τελευταία ενημέρωση: 05-01-2021 21:51
Δυο ώρες ήλιος την ημέρα κάνουνε τον Covid πέρα
Πραγματικά αιχμαλώτισαν το ενδιαφέρον μου οι απόψεις των εμπειρογνωμόνων κάθε άλλης ειδικότητας, πλην της ιατρικής και της βιολογίας...

Παρακολούθησα με ενδιαφέρον τα δημοσιεύματα που αναφέρονταν στην περίπτωση του αναπληρωτή διοικητή του Θριασίου που βρίσκεται διασωληνωμένος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Τις δηλώσεις της Πρόεδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών,  τις διφορούμενες απόψεις ειδικών, τις αναρτήσεις του κ. Μόσιαλου και άλλα πολλά.

Aυτό όμως που πραγματικά αιχμαλώτισε το ενδιαφέρον μου ήταν οι απόψεις των εμπειρογνωμόνων κάθε άλλης ειδικότητας, πλην της ιατρικής και της βιολογίας.
Αφού εμπειρογνώμονες, δόξα τω Θεώ, στη χώρα μας διαθέτουμε πολλούς, και φυσικά σε περιπτώσεις αμφιλεγόμενες όπως αυτή του αναπληρωτή διοικητή του Θριασίου, καλούνται απρόσκλητοι να γνωμοδοτήσουν και να εκθέσουν ανεπιφύλακτα την άποψή τους με τη γνωστή τους συνέπεια.

Και εκεί που ήμουν σίγουρη για το θετικό αποτύπωμα που θα αφήσει η εμπειρία της πανδημίας στην κοινωνία μας, αφού θα μπορούσε να γίνει η μήτρα που θα φιλοξενήσει νέους κανόνες κοινωνικής συνοχής, αλληλοσεβασμού και υποστήριξης, κατέληξα στην τραγική διαπίστωση πως όλες οι αναγωγές μου στη λογική αποδείχτηκαν αφελείς και παιδαριώδεις.

Η επιδείνωση της υγείας του αναπληρωτή διοικητή όμως όχι μόνο διεύρυνε το ήδη υπάρχον χάσμα μεταξύ των τεκμηριωμένα ειδικών και των εμπειρογνωμόνων όλων των λοιπών ειδικοτήτων, αλλά αποδείχτηκε βρόχος στο λαιμό κάθε σοβαρού επιστήμονα που απελπισμένος φιμώνεται εκουσίως μπροστά στις φωνές τόσων "ειδικών".

Παρακολουθώντας λοιπόν την γκρίζα τεκμηρίωση των απόψεων των γνωμοδοτούντων στα media (social και μη), διαπίστωσα πως παρότι έχουμε την πολυτέλεια να αποφύγουμε όχι μόνο τις πανέργειες του εμβολίου, αλλά και τον κορονοϊό τον ίδιο αυτοπροσώπως, δεν εκμεταλλευόμαστε τη δυνατότητά μας αυτή και αφήνουμε αλμπάνηδες λοιμωξιολόγους, πνευμονολόγους και εντατικολόγους κ.ά. κ.ά. να μας λένε το μακρύ τους και το κοντό τους.

Εξυπηρετώντας λοιπόν κι εγώ την ανάγκη εκτόνωσης της εσωτερικευμένης οργής των πάσης φύσεως εμπειρογνωμόνων των οποίων η άποψη δεν λαμβάνεται υπόψη από τις επιτροπές ειδικών, θα απαριθμήσω μόνο ελάχιστες από τις γνωμοδοτήσεις και συμβουλές επιβίωσης και θεραπείας που υπέπεσαν στην αντίληψή μου.

  1. Αν κάθεσαι στον ήλιο δυο ώρες την ημέρα, δεν έχεις ανάγκη από εμβόλια. (όπερ σημαίνει πως μόνο αν έχεις σκοπό να ξεχειμωνιάσεις στη Φιλανδία, πρέπει να εμβολιαστείς)
  2. Αν τρώς φρούτα και λαχανικά, δεν έχεις ανάγκη από εμβόλια. (άρα, εμβολιάζουμε μόνο τους πάσχοντες από φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου, κολίτιδες κ.λπ.)
  3. Το τεστ είναι αναξιόπιστο, άρα και το εμβόλιο είναι αναξιόπιστο. (το μπουζούκι είναι όργανο, το πάγκρεας είναι όργανο, άρα το πάγκρεας είναι μπουζούκι και το ρίχνει στις διπλοπενιές.)
  4. Εφόσον το τεστ δεν είναι 100% έγκυρο, η άγνοιά μας για τη συμπεριφορά του ιού είναι πολλαπλασίως μεγαλύτερη. (πέντε μήλα και δυο κορόμηλα κάνουνε εφτά αχλάδια δηλαδή, αφού το τεστ περιέχει απλώς ένα ρυθμιστικό διάλυμα που ανιχνεύει την ύπαρξη κάποιων στοιχείων, που δεν είμαι ειδική να τα αναφέρω.)
  5. Για το ζήτημα της επιδείνωσης της υγείας του διοικητή, απαιτείται η άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα... και του FBI, της scotland yard, της ΝΚVD, της Interpol και του αστυνόμου Μπέκα. (Αν δούμε μάλιστα λίγο ακόμα CSI και Criminal Minds, θα διαπιστώσουμε ότι πρέπει να επιληφθεί και ο Ηρακλής Πουαρώ μαζί με τον Ροζ Πάνθηρα.)
  6. Αποκρύπτουν σκόπιμα τις παρενέργειες, για να πάμε σαν τα πρόβατα να εμβολιαστούμε. (Ναι, ρε φίλε μου! Πώς δεν το είχα σκεφτεί τόσο καιρό; Υπάρχει υπερεπάρκεια εμβολίων, που αν δεν τρέξουμε όλοι άμεσα θα μπαγιατέψουν και δεν θα τα αγοράζει κανείς.)
  7. Η Θεοδωρίδου αναγκάστηκε να ανακατασκευάσει. (Γεγονός! Την έδεσαν στο κρεβάτι του Προκρούστη και την πλακώσαν στα εμβόλια! Πάρε κι ένα Pfizer, πάρε κι ένα astrazeneca, πάρε κι ένα Sputnik V, για να μάθεις.)
  8. Θέλουν να μας εμβολιάσουν για να μας αποβλακώσουν. (Στην προκειμένη περίπτωση, μπορώ με βεβαιότητα να πω η βλακεία αποδεικνύεται και χωρίς εμβόλιο. Μην ανησυχείτε λοιπόν.)
  9. Είμαι κατά των εμβολίων και δεν πρόκειται να κάνω ούτε του covid, ούτε εγώ ούτε τα παιδιά μου. (Τι λες, βρε εμπειρογνώμονα; Δηλαδή δεν έκανες ούτε τα παιδικά; Πολυομυελίτιδας, Διφθερίτιδας - Τετάνου – Κοκκύτη, Αιμόφιλου Ινφλουέντζας, Μηνιγγιτιδόκοκκου κ.ά., ούτε σκοπό έχεις να κάνεις στην κόρη σου το κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας; Επιστημονικά πράγματα δηλαδή! Εύγε!).
  10. Επειδή είμαι κι εγώ επιστήμονας, θέλω να γνωρίζω τι είναι αυτό που θα βάλουν μέσα μου με το εμβόλιο. (Πόσο δίκιο έχεις! Και επειδή είσαι και της αγγλικής φιλολογίας θα σου πω μόνο τα τέσσερα από τα λιπίδια που περιέχει το Pfizer/BioNTech. Γράφε και μετάφραζε:(4-ydroxybutyl)azanediyl)bis(hexane-6,1-diyl)bis (ALC-3015), (2-hexyldecanoate),2-[(polyethylene glycol)-2000]-N,N-ditetradecylacetamide (ALC-0159), 1,2-distearoyl-snglycero-3-phosphocholine (DPSC) και χοληστερόλη.)

Θα μπορούσα να γράψω τόμο ολόκληρο με τα αποφθέγματα των ελεύθερων επιστημονικών φωνών που αναμετρούν τη δυναμή τους με τις φωνές άλλων ειδικοτήτων.
Όμως, αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι δεν έχουμε να κερδίσουμε ούτε να μάθουμε κάτι καινούργιο.
Το μόνο που αντιλαμβανόμαστε είναι πως στις κρίσιμες στιγμές απλώς φωτίζονται και αναδεικνύονται όσα ήδη υπάρχουν.
Και το "σύνδρομο του ξερόλα" ειδικά στην περίπτωση της ιατρικής μόνο προβλήματα θα προσθέσει στην ήδη επιβαρυμένη ψυχολογία μας.
Χωρίς να είμαι ειδικός, χωρίς να είμαι επιστήμονας, χωρίς να είμαι τίποτα περισσότερο από έναν απλό άνθρωπο με μέση νοημοσύνη, αντιλαμβάνομαι πως ο ανθρώπινος οργανισμός δεν είναι μηχανή ακριβείας και οι αντιδράσεις του συχνά είναι μη προβλέψιμες.
Ας το σκεφτούμε λοιπόν κάπως έτσι: 'Αλλους τους πειράζει η φασολάδα κι άλλοι τρώνε δυο καζάνια μέχρι να σκάσουν.
Ας αφήσουμε λοιπόν τους πραγματικά ειδικούς να κάνουν όσο καλύτερα μπορούν τη δουλειά τους κι ας εμβολιαστούμε με χαρά όταν θα έρθει η ώρα μας.

Έφτασε η στιγμή να πάρουμε τις ζωές μας πίσω.
Μην την αμαυρώσουμε με αλληλοκατηγορίες και απωθημένα που δεν βρίσκουν άλλον τρόπο να εκτονωθούν.

Αν μη τι άλλο, υπάρχει και η φωτεινή πλευρά του φεγγαριού.
Ας συνταχθούμε με αυτούς που αγωνίζονται να μας τη δείξουν κι ας φωτίσουμε κι εμείς όσο μπορούμε το περιβάλλον μας.

Εύχομαι ολόψυχα, τόσο ο υποδιοικητής του Θριασίου, όσο και οι υπόλοιποι ασθενείς, να βγουν πιο δυνατοί απ' αυτή την περιπέτεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo