Λαμία: Είδε τους κλέφτες από το ματάκι της πόρτας (βίντεο & εικόνες)

lawandorder.gr 05-01-2021 17:14
Λαμία: Είδε τους κλέφτες από το ματάκι της πόρτας (βίντεο & εικόνες)
Άμεση ήταν η κινητοποίηση της αστυνομίας για τους διαρρήκτες με τις κουκούλες στο κέντρο της πόλης

Οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι από το στενό της οδού Κρίτσα, στο κέντρο της πόλης, η οποία συνδέει κάθετα τις οδούς Μακροπούλου και Διάκου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport μια ιδιοκτήτρια διαμερίσματος άκουσε νωρίς το μεσημέρι κάποιο θόρυβο στον διάδρομο της πολυκατοικίας.

Χωρίς να κάνει τον παραμικρό θόρυβο η ίδια πλησίασε στο ματάκι της πόρτας και είδα τρία άτομα με κουκούλες να κινούνται στο διάδρομο και να "στήνουν αυτί" στις πόρτες για να δουν αν είναι κάποιος μέσα στα διαμερίσματα.

Η γυναίκα τηλεφώνησε αμέσως στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης και σε ελάχιστο χρόνο στο σημείο βρέθηκαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης του Τμήματος Τάξης και της Ασφάλειας Λαμίας, αναζητώντας τους επίδοξους διαρρήκτες, ωστόσο αυτοί είχαν προλάβει να εξαφανιστούν.

Στο σημείο υπήρξε μεγάλη αναστάτωση αφού οι άλλοι ένοικοι, οι γείτονες, αλλά και διερχόμενοι είδαν πολλούς αστυνομικούς να τρέχουν στο σημείο με περιπολικά και μηχανές.

Μάλιστα ένας οδηγός ο οποίος κατέβαινε την οδό Κρίτσα εγκλωβίστηκε μπρος και πίσω από τα περιπολικά και βρέθηκε ακινητοποιημένος, χωρίς να ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει. Οι αναζητήσεις συνεχίστηκαν και στην ευρύτερη περιοχή χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Με την ευκαιρία αυτή θα πρέπει να αναφέρουμε ότι πολλές φορές οι κλέφτες δεν διστάζουν να χτυπήσουν και τα κουδούνια. Όταν ανοίξει καποιος προσποιούνται τους πωλητές και με τη μέθοδο της απασχόλησης κλέβουν χρήματα και κοσμήματα. Σε άλλες περιπτωσεις εάν διαπιστώσουν ότι στο σπίτι είναι καποια ηλικιωμένη γυναίκα μόνη της, τη ληστεύουν.

Επίσης άλλες φορές τηλεφωνούν λέγοντας ότι θέλουν να φέρουν ένα δέμα που τους έχει σταλεί και όταν διαπιστώσουν ότι έχουν να κάνουν με ηλικιωμένα άτομα ζητούν τη διεύθυνση για να τους πάνε το δέμα. Οι ανυποψίαστοι ηλικιωμένοι χωρίς να το θέλουν με αυτό τον τρόπο ανοίγουν την πόρτα στο ληστή, χωρίς να ξέρουν τι τους περιμένει. 

Γι' αυτό χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή τόσο στα τηλέφωνα άγνωστων και πολύ περισσότερο στις απρόσκλητες "επισκέψεις". Δεν ανοίγουμε την πόρτα εάν δεν ξέρουμε ποιος έχει χτυπήσει το κουδούνι.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πηγή:lamiareport.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo