Ο συνομιλητής του Τραμπ διέρρευσε το ηχητικό για τις ψήφους στην Τζόρτζια

Newsroom L&O 04-01-2021 19:39 Τελευταία ενημέρωση: 04-01-2021 19:42
Ο συνομιλητής του Τραμπ διέρρευσε το ηχητικό για τις ψήφους στην Τζόρτζια
Το περίφημο ηχητικό ντοκουμέντο κυκλοφόρησε η Washington Post την Κυριακή

Ο Γραμματέας της Πολιτείας της Τζόρτζια, Μπραντ Ράφενσπεργκερ και συνομιλητής του Ντόναλντ Τραμπ στο περίφημο ηχητικό ντοκουμέντο που κυκλοφόρησε η Washington Post την Κυριακή, ήταν εκείνος που το διέρρευσε, ενώ είχε προηγηθεί tweet του Αμερικανού προέδρου Τραμπ, που ανέφερε ότι ο Ράφενσπεργκερ ήταν απρόθυμος ή ανίκανος να απαντήσει στις ερωτήσεις του.

«Μίλησα χθες στον Μπραντ Ράφενσπεργκερ για την κομητεία Fulton και την απάτη των ψήφων στη Τζόρτζια», ανέφερε ο Τραμπ το πρωί της Κυριακής στο Twitter. «Ήταν απρόθυμος, ή ανίκανος, να απαντήσει σε ερωτήσεις για την «ψηφοφορία κάτω από το τραπέζι», την καταστροφή των ψήφων, τους ψηφοφόρους εκτός πολιτείας, τους νεκρούς ψηφοφοόρους και πολλά άλλα. Δεν έχει ιδέα!» έγραψε ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος.

 

 

 

Οι δύο άνδρες μίλησαν το Σάββατο σε μια «εκρηκτική» τηλεφωνική κλήση διάρκειας μιας ώρας, στην οποία συμμετείχαν επίσης σύμβουλοι του Ράφενσπεργκερ και του Τραμπ, αλλά και ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Μαρκ Μίντοους.

«Με σεβασμό στον Πρόεδρο Τραμπ: Αυτό που λέτε δεν είναι αλήθεια. Η αλήθεια θα βγει σύντομα στην επιφάνεια», απάντησε ο Ράφενσπεργκερ λίγη ώρα αργότερα, από τον επίσημο λογαριασμό του.

 

 

Το απόγευμα της Κυριακής, η Washington Post παρουσίασε ρεπορτάζ για την εκρηκτική τηλεφωνική συνομιλία, έχοντας στην κατοχή της κι ένα αντίγραφό της.

Ο Ράφενσπεργκερ κατηγόρησε προηγουμένως τον Γερουσιαστή της Νότιας Καρολίνας, Λίντσεϊ Γκράχαμ, σύμμαχο του Τραμπ, ότι τον καλούσε και του ζήτησε να «πετάξει ψηφοδέλτια». Ο Γκράχαμ αναγνώρισε πως έγινε η συνομιλία με τον Ράφενσπεργκερ, αλλά αρνήθηκε την άσκηση πιέσεων σε βάρος του. Και ακριβώς αυτή η διάψευση του Γκράχαμ, φαίνεται πως ώθησε την ομάδα του Ράφενσπεργκερ να ηχογραφήσει τη συνομιλία με τον Τραμπ «για παν ενδεχόμενο».

Η κλήση που πραγματοποιήθηκε τελικά το Σάββατο, έγινε αφού ο Λευκός Οίκος προσπάθησε προηγουμένως να επικοινωνήσει 18 φορές με το γραφείο του Ράφενσπεργκερ, ανέφερε το CNN.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo