Ο συνομιλητής του Τραμπ διέρρευσε το ηχητικό για τις ψήφους στην Τζόρτζια

Ο Γραμματέας της Πολιτείας της Τζόρτζια, Μπραντ Ράφενσπεργκερ και συνομιλητής του Ντόναλντ Τραμπ στο περίφημο ηχητικό ντοκουμέντο που κυκλοφόρησε η Washington Post την Κυριακή, ήταν εκείνος που το διέρρευσε, ενώ είχε προηγηθεί tweet του Αμερικανού προέδρου Τραμπ, που ανέφερε ότι ο Ράφενσπεργκερ ήταν απρόθυμος ή ανίκανος να απαντήσει στις ερωτήσεις του.
«Μίλησα χθες στον Μπραντ Ράφενσπεργκερ για την κομητεία Fulton και την απάτη των ψήφων στη Τζόρτζια», ανέφερε ο Τραμπ το πρωί της Κυριακής στο Twitter. «Ήταν απρόθυμος, ή ανίκανος, να απαντήσει σε ερωτήσεις για την «ψηφοφορία κάτω από το τραπέζι», την καταστροφή των ψήφων, τους ψηφοφόρους εκτός πολιτείας, τους νεκρούς ψηφοφοόρους και πολλά άλλα. Δεν έχει ιδέα!» έγραψε ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος.
I spoke to Secretary of State Brad Raffensperger yesterday about Fulton County and voter fraud in Georgia. He was unwilling, or unable, to answer questions such as the “ballots under table” scam, ballot destruction, out of state “voters”, dead voters, and more. He has no clue!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) January 3, 2021
Οι δύο άνδρες μίλησαν το Σάββατο σε μια «εκρηκτική» τηλεφωνική κλήση διάρκειας μιας ώρας, στην οποία συμμετείχαν επίσης σύμβουλοι του Ράφενσπεργκερ και του Τραμπ, αλλά και ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Μαρκ Μίντοους.
«Με σεβασμό στον Πρόεδρο Τραμπ: Αυτό που λέτε δεν είναι αλήθεια. Η αλήθεια θα βγει σύντομα στην επιφάνεια», απάντησε ο Ράφενσπεργκερ λίγη ώρα αργότερα, από τον επίσημο λογαριασμό του.
Respectfully, President Trump: What you're saying is not true. The truth will come out https://t.co/ViYjTSeRcC
— GA Secretary of State Brad Raffensperger (@GaSecofState) January 3, 2021
Το απόγευμα της Κυριακής, η Washington Post παρουσίασε ρεπορτάζ για την εκρηκτική τηλεφωνική συνομιλία, έχοντας στην κατοχή της κι ένα αντίγραφό της.
Ο Ράφενσπεργκερ κατηγόρησε προηγουμένως τον Γερουσιαστή της Νότιας Καρολίνας, Λίντσεϊ Γκράχαμ, σύμμαχο του Τραμπ, ότι τον καλούσε και του ζήτησε να «πετάξει ψηφοδέλτια». Ο Γκράχαμ αναγνώρισε πως έγινε η συνομιλία με τον Ράφενσπεργκερ, αλλά αρνήθηκε την άσκηση πιέσεων σε βάρος του. Και ακριβώς αυτή η διάψευση του Γκράχαμ, φαίνεται πως ώθησε την ομάδα του Ράφενσπεργκερ να ηχογραφήσει τη συνομιλία με τον Τραμπ «για παν ενδεχόμενο».
Η κλήση που πραγματοποιήθηκε τελικά το Σάββατο, έγινε αφού ο Λευκός Οίκος προσπάθησε προηγουμένως να επικοινωνήσει 18 φορές με το γραφείο του Ράφενσπεργκερ, ανέφερε το CNN.
