Τέλος στη χρήση χημικών για «ψύλλου πήδημα» στις πορείες προανήγγειλε ο Χρυσοχοΐδης

Μιχάλης Τεζάρης 04-01-2021 12:01 Τελευταία ενημέρωση: 04-01-2021 12:01
Τέλος στη χρήση χημικών για «ψύλλου πήδημα» στις πορείες προανήγγειλε ο Χρυσοχοΐδης
Η χρήση καμερών για την καταγραφή πορειών και συγκεντρώσεων από αστυνομικούς έχει λάβει την έγκριση από το ΣτΕ και την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Την πρόθεσή του να σταματήσει η χρήση χημικών, για «ψύλλου πήδημα» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων από την ΕΛ.ΑΣ, εξέφρασε μιλώντας στα Parapolitika FM 90,1, o υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Όπως δήλωσε, «δεν θα γίνεται χρήση χημικών για ψύλλου πήδημα, θα χρησιμοποιούνται πιο ήπια μέσα», μεταξύ των οποίων η χρήση νερού από τους «Αίαντες» της ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα τόνισε πως η χρήση καμερών για την καταγραφή πορειών και συγκεντρώσεων από αστυνομικούς έχει λάβει την έγκριση από το ΣτΕ και την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Μάλιστα όπως δήλωσε, πριν ξεκινήσει η βιντεοσκόπηση θα ενημερώνονται οι πολίτες, ενώ το υλικό θα διατηρείται στα αρχεία, «ανάλογα με την σοβαρότητα της υπόθεσης».

Τέλος υποστήριξε πως στις προτεραιότητες του για το 2021, είναι ο εκσυγχρονισμός των δομών της αστυνομίας και ο νέος τρόπος διαχείρισης του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo