Μέτρα τώρα για να γιορτάσουμε την Επανάσταση

Χρήστος Μυτιλινιός 04-01-2021 08:00 Τελευταία ενημέρωση: 20-02-2021 20:18
Μέτρα τώρα για να γιορτάσουμε την Επανάσταση
Οι φόβοι για μια νέα 28η Οκτωβρίου ωθεί την κυβέρνηση σε αυστηρότερο lockdown

Ο φόβος να χρειαστεί να ξαναμείνουμε σπίτια μας στη μεγαλύτερη εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου, ειδικά εφέτος με τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση και τους εορτασμούς, ώθησε την κυβέρνηση τόσο στο αυστηρότερο lockdown που ξεκίνησε στη χώρα από την Κυριακή 3 Ιανουαρίου, όσο και στην τεταμένη προσοχή για το άμεσο μέλλον.

Το άνοιγμα των σχολείων επίσης στις 11 Ιανουαρίου, ημέρα άρσης του αυστηρού lockdown, δεν φαίνεται επίσης να είναι οριστικό. Σύμφωνα με τα όσα είπε και ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος, «Αν υπάρξει υποτροπή, η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων θα αρθεί», θέτοντας στην ουσία επί τάπητος, πως όλα θα κριθούν με βάση την αποτελεσματικότητα του lockdown.

Επιπλέον, ένας από τους βασικούς λόγους που ώθησε τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση στην απόφαση του αυστηρότερου lockdown, είναι ο μικρός αριθμός των τεστ που πραγματοποιήθηκε στη χώρα τις τελευταίες ημέρες, ο οποίος δεν έδωσε την πλήρη εικόνα για την πορεία της πανδημίας κατα την περίοδο των εορτών. Και σε αυτήν την περίπτωση, η κυβέρνηση κινήθηκε σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Τι γίνεται με τα εμβόλια

Το βασικό στοίχημα της κυβέρνησης για το 2021, είναι οι εμβολιασμοί. Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, τόνισε εχθές πως οι εμβολιασμοί συνεχίζονται χωρίς διακοπή και με βάση τον προγραμματισμό της επιχείρησης «Ελευθερία». Ο κ. Θεμιστοκλέους επανέλαβε, ότι το διάστημα από 4/1/2021 έως 20/1/2021, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο, θα ολοκληρωθεί η πρώτη δόση του εμβολιασμού των υγειονομικών, των διαμενόντων και εργαζομένων στους οίκους ευγηρίας, στις μονάδες χρόνιας φροντίδας και στα κέντρα αποκατάστασης.

Ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ θα γίνει σε 3 φάσεις. Σήμερα, 4/1/2021, προστίθενται 42 νέα Νοσοκομεία στα 9 Νοσοκομεία που ήδη πραγματοποιούσαν εμβολιασμούς, δυναμικότητα που θα επιτρέψει περισσότερους από 5.000 εμβολιασμούς υγειονομικών καθημερινά. Στις 8/1/2021 θα προστεθούν επιπλέον 55 Νοσοκομεία και έως τις 12/1/2021 θα ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός σε 19 Νοσοκομεία που βρίσκονται στη νησιωτική χώρα.

Στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ θα προστίθενται σταδιακά τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία - σήμερα 4/1/2021 προστίθενται και 5 Στρατιωτικά Νοσοκομεία- ενώ θα αρχίσει και ο εμβολιασμός των υγειονομικών του ιδιωτικού τομέα. Επίσης, σήμερα ξεκινάει ο εμβολιασμός των πολιτών που διαμένουν και εργάζονται στους οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ. Ο εμβολιασμός της ομάδας αυτής θα ολοκληρωθεί έως τις 20/1/2021.

Η εκτίμηση με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής, είναι ότι μέχρι τις 20/1/2021 θα εμβολιαστούν περισσότερα από 100.000 άτομα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo