20.1 C
Athens
14.6 C
Thessaloniki
Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
More

    Έρευνα της ΕΛΑΣ για τους εμπρηστές της Πρωτοχρονιάς στην Κυψέλη (βίντεο και εικόνες)


    Μαρτυρίες και βιντεοληπτικό υλικό από το σημείο που σημειώθηκε η χαμηλής έντασης έκρηξη στη οδό Κίου στην Κυψέλη το βράδυ της Πέμπτης, αναζητά η ΕΛΑΣ.
    Οι δράστες επέλεξαν να πραγματοποιήσουν την εμπρηστική επίθεση στο κτίριο που στεγάζει υπηρεσίες της δημοτικής αστυνομίας στην οδό Κίου, την παραμονη Πρωτοχρονιάς, σε μια ώρα με ελάχιστη κίνηση, μειώνοντας τις πιθανότητες να γίνει αντιληπτή η ενέργεια τους.
    Αμέσως μετά την έκρηξη στις 22:25 το βράδυ, το σημείο αποκλείστηκε από δυνάμεις της ΕΛΑΣ, ενώ υπολείμματα του μηχανισμού μεταφέρθηκαν στα εγκλημολογικά εργαστήρια για τον εντοπισμό γενετικού υλικού και δακτυλικών αποτυπωμάτων.
    Στελέχη της ΕΛΑΣ εκτιμούν πως οι δράστες θα αναλάβουν την ευθύνη της επίθεσης με ανάρτηση σε ιστότοπο αναρχικού περιεχομένου.
    Δήμος Αθηναίων: Τους αφήνουμε στην κρίση των πολιτών
    «Κάποιοι επέλεξαν να επιτεθούν με βία και μίσος στο τμήμα της Δημοτικής Αστυνομίας στην Κυψέλη» τονίζει ο δήμος Αθηναίων σε ανακοίνωσή του για την επίθεση.
    «Μεταξύ των πολλών εργαζομένων που πέρασαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στους δρόμους φροντίζοντας για την ασφάλεια των υπολοίπων ήταν και οι γυναίκες και οι άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας. Κάποιοι επέλεξαν αυτή τη στιγμή να επιτεθούν με βία και μίσος στο τμήμα της Δημοτικής Αστυνομίας στην Κυψέλη» αναφέρει.
    «Είμαστε σίγουροι πως η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της. Μέχρι τότε τους αφήνουμε στη κρίση των Αθηναίων, που περισσότερο από ποτέ προσδοκούν ένα ασφαλές και ειρηνικό νέο έτος».



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ