20.9 C
Athens
15.2 C
Thessaloniki
Τρίτη 23 Απριλίου 2024
More

    Αβραμόπουλος για Novartis: Η σκευωρία κατέρρευσε, να βγουν οι κουκούλες από τους ψευδομάρτυρες


    Η σκευωρία της Novartis κατέρρευσε και εκείνο που απομένει είναι να αποκαλυφθούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί, αλλά και να βγουν οι κουκούλες από τους ψευδομάρτυρες, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά την τρίωρη κατάθεσή του για την επίμαχη υπόθεσή της φαρμακοβιομηχανίας.
    Ο πρώην υπουργός Υγείας και πρώην Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατέθετε σήμερα επί τρεις ώρες στην ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, που ερευνά την σκευωρία της Novartis, μετά την άσκηση από την Βουλή της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.
    Υπενθυμίζεται ότι η κατάθεση του κ. Αβραμόπουλου είναι η τέταρτη κατά σειρά από την πλευρά των πολιτικών προσώπων, καθώς έχουν προηγηθεί οι καταθέσεις του πρώην πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, του Ανδρέα Λοβέρδου και του Αντώνη Σαμαρά.
    Παράλληλα, την 5η Ιανουαρίου 2021 θα προσέλθει να καταθέσει στην κυρία Αλεβιζοπούλου, ο πρώην υπουργός Οικονομικών και διοικητής σήμερα της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.
    Αποχωρώντας από το δικαστικό μέγαρο ο κ. Αβραμόπουλος, δήλωσε:
    «Η σκευωρία κατέρρευσε. Τώρα έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Εκείνο που απομένει είναι να αποκαλυφθούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί. Και βεβαίως να βγουν οι κουκούλες από τους ψευδομάρτυρες.
    Ήρθε η ώρα να αποδοθεί δικαιοσύνη. Έχω πει χαρακτηριστικά ότι η εκδίκηση δεν είναι Δικαιοσύνη. Η τιμωρία όμως είναι και τούτο γιατί. Για να μην ξανασυμβεί στην Ελλάδα, στην ελληνική δημοκρατία αυτό το κακό. Η Ελλάδα έχει μια Δικαιοσύνη που λειτουργεί, είναι μια δημοκρατία που λειτουργεί πλήρως. Κι εδώ ακριβώς είναι που πρέπει να προστατεύονται οι πάντες.
    Πρώτα απ’ όλα οι πολίτες αλλά και οι δημόσιοι λειτουργοί.
    Η σκευωρία αυτή πρέπει να είναι η πρώτη και η τελευταία στην ελληνική ιστορία».



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ