14.6 C
Athens
13.1 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Υπόθεση Novartis: Στον Άρειο Πάγο καταθέτει σήμερα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος


    Την πόρτα του Αρείου Πάγου προκειμένου να καταθέσει όσα γνωρίζει και έχει περιγράψει σε μήνυση που είχε υποβάλλει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές τον Φεβρουάριο του 2018 για την υπόθεση της Novartis, περνάει στις 11 το πρωί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.
    Ο πρώην επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης της ΕΕ είναι ο τέταρτος μάρτυρας που καταθέτει στην ανακρίτρια του Αρείου Πάγου Κων. Αλεβιζοπούλου για τους χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση της Novartis. Κεντρικά πρόσωπα της έρευνας αυτής που διενεργείται από την ανακρίτρια του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου του Αρείου Πάγου είναι ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.
    Σε βάρος του Δ. Παπαγγελόπουλου η Βουλή έχει ασκήσει ποινική δίωξη για σειρά αδικημάτων, μεταξύ αυτών για ηθική αυτουργία σε κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας, ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου κ.ά. Βαρύτατη ποινική δίωξη έχει ασκηθεί όμως και σε βάρος της κυρίας Τουλουπάκη για τους χειρισμούς της στην υπόθεση της Novartis. H πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, ψευδή βεβαίωση, παραβίαση υπηρεσιακού καθήκοντος και παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
    Η κατάθεση Αβραμόπουλου
    Τώρα, ο κ. Αβραμόπουλος είναι ένα από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα για τα οποία τον Ιανουάριο του 2018 η κυρία Τουλουπάκη ως επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς τότε, είχε διαβιβάσει τη δικογραφία για την υπόθεση της Novartιs στη Βουλή. Ωστόσο, αργότερα η δικογραφία για τα περισσότερα από αυτά τα πρόσωπα τέθηκε στο αρχείο από την ίδια την κυρία Τουλουπάκη, λόγω έλλειψης στοιχείων.
    Ο κ. Αβραμόπουλος είναι ένα από τα πολιτικά πρόσωπα που είχε στραφεί με μηνύσεις κατά των προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης της Novartis, όπως μηνύσεις είχαν καταθέσει και οι Αντ. Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος, Ανδρ. Λοβέρδος κ.ά. τα ονόματα των οποίων συνεπλάκησαν από την εισαγγελία Διαφθοράς στη δικογραφία της Novartis, πλην όμως χωρίς στοιχεία όπως αποδείχθηκε στη πορεία.
    Με την μήνυσή του ο τέως επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης της ΕΕ, εγκαλούσε δυο προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση της Novartis, μεταξύ άλλων, για τα αδικήματα της ψευδορκίας και της συκοφαντικής δυσφήμισης.
    Στην μήνυση του ο κ. Αβραμόπουλος έκανε λόγο για «ψευδομάρτυρες», υποστηρίζοντας πως «δεν υπάρχει ούτε μία λέξη των μαρτυριών η οποία να μην είναι ψευδής, αυταπόδεικτα και εμφανέστατα». Τα επιχειρήματά του αυτά αναμένεται τώρα να επαναλάβει και κατά τη διάρκεια της αυριανής κατάθεσής του στον Άρειο Πάγο.
    Πληροφορίες αναφέρουν πως μετά τον κ. Αβραμόπουλο στον Άρειο Πάγο θα καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα ο πρώην υπουργός Οικονομικών και Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Ιωάννης Στουρνάρας.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ