Ακυβερνησία φορτηγού πλοίου δυτικά των Ψαρών – Αδυναμία προσέγγισης πλοίων σε Αλόννησο και Χάλκη

Newsroom L&O 28-12-2020 15:11
Ακυβερνησία φορτηγού πλοίου δυτικά των Ψαρών – Αδυναμία προσέγγισης πλοίων σε Αλόννησο και Χάλκη
Το πλοίο το οποίο είχε αποπλεύσει από Τουρκία, αποκατέστησε τη βλάβη με ιδία μέσα και συνέχισε τον πλου του με προορισμό τη Δανία

Για την ακυβερνησία φορτηγού πλοίου στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της ν.Ψαρών λόγω μηχανικής βλάβης, ενημερώνει το υπουργείο Ναυτιλίας. Παραλληλα γνωστοποιεί για την αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων στην Αλόννησο και στη Χάλκη.

Ειδικότερα, ενημερώθηκαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα οι Λιμενικές Αρχές Χίου, Καρύστου, Κύμης, Μυτιλήνης και Σκύρου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης του Φ/Γ ««SHUN XIN»« σημαίας Χονγκ Κονγκ, στη θαλάσσια περιοχή 17 ν.μ. δυτικά της ν. Ψαρών, με 22 άτομα πλήρωμα, χωρίς ο Πλοίαρχος να αιτεί συνδρομή.

Το πλοίο το οποίο είχε αποπλεύσει από Τουρκία, αποκατέστησε τη βλάβη με ιδία μέσα και συνέχισε τον πλου του με προορισμό τη Δανία.

Αδυναμία προσέγγισης πλοίων σε Αλόννησο και Χάλκη

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αλοννήσου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ««ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ» Ν.Π. 9937, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Βόλο - Σκιάθο - Γλώσσα - Σκόπελο - Αλόννησο με επιστροφή, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στον οικείο λιμένα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του.

Στο εν λόγω πλοίο ανέμεναν δύο (02) επιβάτες προς αποβίβαση, ενώ στον λιμένα Αλοννήσου ανέμεναν ένα (01) ΙΧ όχημα, ένα (01) Φ/Γ όχημα και οκτώ (08) επιβάτες προς επιβίβαση, οι οποίοι θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χάλκης, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» Ν. Ρεθύμνου 06, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Ρόδου για λιμένες Χάλκης, Διαφανίου, Καρπάθου, Κάσου, Σητείας, Ηρακλείου, Ανάφης, Θήρας, Μήλου, Πειραιά, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμένα ν. Χάλκης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για το λιμένα Διαφανίου, ενώ στο πλοίο δεν υπήρχαν επιβάτες ή οχήματα με προορισμό το λιμένα Χάλκης.

Διακομιδή ασθενούς

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Πάρου για λιμένα ν. Σύρου, 82χρονος, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Νάξου 53, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo