Ολομέλεια ΣτΕ: Ένα παράβολο των 150 ευρώ στις ομαδικές αιτήσεις

15 Απριλίου 2019 - 18:03

Οι αποφάσεις που εξέδωσε η Ολομέλεια στην ουσία «παγιώνουν» το καθεστώς που ίσχυε μέχρι σήμερα στην κατάθεση αιτήσεων ακύρωσης (ομαδική αγωγή με κοινό δικόγραφο).

Ένα παράβολο ύψους 150 ευρώ θα πρέπει να καταβάλεται στις ομαδικές αιτήσεις που κατατίθενται στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Αυτό έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) ανατρέποντας προηγούμενη απόφαση του Β΄ Τμήματος που είχε αποφανθεί ότι το παράβολο των 150 ευρώ θα πρέπει να το καταβάλλει το κάθε ένα πρόσωπο ξεχωριστά που συμμετέχει στην ομαδική αίτηση.

Οι αποφάσεις που εξέδωσε η Ολομέλεια για το συγκεκριμένο θέμα είναι δυο (682-684/2019) και στην ουσία «παγιώνουν» το καθεστώς που ίσχυε μέχρι σήμερα στην κατάθεση αιτήσεων ακύρωσης (ομαδική αγωγή με κοινό δικόγραφο).

Αντίθετα, το Β' Τμήμα του ΣτΕ είχε κρίνει, κατά πλειοψηφία το περασμένο καλοκαίρι, ότι στις ομαδικές αγωγές θα καταβάλλει ξεχωριστά 150 ευρώ ο κάθε ένας από όσους συμμετέχουν στην αίτηση ακύρωσης. Αν δηλαδή στο ΣτΕ κατέθεταν αίτηση ακύρωσης 10 άτομα, το συνολικό ποσό των παραβόλων θα έπρεπε ναανερχόταν στα 1.500 ευρώ.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ