Ελληνοσύρος επιχειρηματίας συνελήφθη στη Σερβία - Καταζητείται για τοκογλυφίες από το 2012

15 Απριλίου 2019 - 17:45

Ήταν μέλος της ΠΑΕ Ηρακλής και εις βάρος του είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Όλα αυτά τα χρόνια ο  Ελληνοσύρος επιχειρηματίας καταζητείτο και εις βάρος του είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.'Ηταν καταζητούμενος στη χώρα μας, μεταξύ άλλων, για τοκογλυφία, εκβίαση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Πρόκειται για 42χρονο, εις βάρος του οποίου εκκρεμούν μία σειρά από καταδικαστικές αποφάσεις των ποινικών δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης, με πιο χαρακτηριστική, ποινή κάθειρξης 31 ετών και 6 μηνών, η οποία κατέστη αμετάκλητη. Πριν από λίγες μέρες εντοπίστηκε στη Σερβία και συνελήφθη σε εκτέλεση του διεθνούς εντάλματος. Όπως έγινε γνωστό, ταξίδευε από το Κόσσοβο, απ' όπου φέρεται να κατάγεται η σύζυγός του, προς τη Σερβία, και μόλις μπήκε σε σερβικό έδαφος, συνελήφθη.

Τα ίχνη του χάθηκαν στα τέλη του 2012 κι ενώ ήταν σε εξέλιξη η πρωτοβάθμια δίκη για τη δράση πολυμελούς κυκλώματος εκβίασης και τοκογλυφίας, του οποίου κατηγορήθηκε ως εγκέφαλός του. Έχοντας συμπληρώσει τότε το ανώτατο όριο της προσωρινής κράτησης (18 μήνες), ο 42χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, τους οποίους, όμως, στην πορεία παραβίασε κατ' επανάληψη και γι' αυτό οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο. Όταν το Δεκέμβριο του 2012, εκφωνήθηκε η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη (και χρηματικό πρόστιμο 150.000 ευρώ), ο ίδιος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, και έκτοτε θεωρείται επισήμως φυγόποινος.

Οι ελληνικές δικαστικές Αρχές έχουν ήδη κινήσει τις διαδικασίες για την έκδοσή του, προκειμένου να εκτίσει στην Ελλάδα την ποινή της κάθειρξης των 31 ετών και 6 μηνών (με εκτιτέα τα 25 έτη), ενώ οι Σερβικές αρχές αναμένουν να τους αποσταλεί ο πλήρης φάκελος των διωκτικών εγγράφων, προκειμένου να αποφασίσουν για την έκδοσή του ή όχι.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ