Αθώωση όλων των μετόχων του «σουσάδικου της κόκας» στο Κολωνάκι

15 Απριλίου 2019 - 10:26

Αθώοι κρίθηκαν με την απόφαση του δικαστηρίου γνωστή ηθοποιός και ο γιος της, ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση «επώνυμος» παρουσιαστής και ο επιχειρηματίας-μέτοχος του επίμαχου ρεστοράν.

«Δεν γνώριζαν ότι γινόταν διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στο εστιατόριο στο οποίο ήταν μέτοχοι». Αυτό έκρινε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για τους τέσσερις κατηγορουμένους που ήταν συνιδιοκτήτες στο αποκαλούμενο «σουσάδικο της κόκας» στο Κολωνάκι και με απόφαση που εξέδωσε τους αθώωσε από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν.

Συγκεκριμένα, οι μέτοχοι του επίμαχου μπαρ ρεστοράν που αθωώθηκαν είναι γνωστή ηθοποιός και ο γιος της, γνωστός παρουσιαστής, όπως επίσης και ένας επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης.

Για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους της υπόθεσης, το δικαστήριο αποφάσισε:

- Για τη γνωστή ηθοποιό να κριθεί ατιμώρητη

- Για σύζυγο πασίγνωστου επιχειρηματία να κριθεί ένοχη για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ίδια χρήση. Αδίκημα ωστόσο, το οποίο έχει παραγραφεί.

Επίσης, το δικαστήριο κήρυξε ένοχους τους υπόλοιπους κατηγορούμενους κατά περίπτωση για εγκληματική οργάνωση και συμμορία, ενώ μετέτρεψε την αρχική κατηγορία της ιδιαίτερης διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών, σε απλή διακίνηση που είχε ως αποτέλεσμα να  «σπάσουν»  τα ισόβια.

Σε δήλωσή του, ο Παναγιώτης Μπαλτάκος συνήγορος του μετόχου του καταστήματος επιχειρηματία στο χώρο της εστίασης, ο οποίος αθωώθηκε ανέφερε: «Έγινε το νόμιμο και αυτονόητο μετά από μια εξαιρετική διαδικασία»

Από την πλευρά του ο συνήγορος της γνωστής ηθοποιού που έμεινε ατιμώρητη, Σάκης Κεχαγιογλου, ανέφερε: «Το δικαστήριο με την απόφασή του έθεσε την υπόθεση στις πραγματικές της διαστάσεις, αποκαθιστώντας τις υπερβολές και τις αδικίες που υπήρξαν κατά τη διάρκεια της κύριας ανάκρισης. Η αθώωση της εντολέας μου Δ.Μ, γνωστής ηθοποιού, την παραδίδει λευκή στην κοινωνία και είναι απάντηση στο διασυρμό που υπέστη, όπως και η αθώωση σειράς άλλων αδίκων κατηγορηθέντων. Εκφράζω την ικανοποίησή μου για τους ανωτέρω λόγους καθώς και επιπλέον για το γεγονός ότι το δικαστήριο δεν επηρεάστηκε από την υπερβολική για το πραγματικό μέγεθός της και επί σειρά ετών δημοσιότητα της υπόθεσης».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ