Εξάρχεια: Πέτρες και μολότοφ στη «Μονμάρτη της πρωτεύουσας»

15 Απριλίου 2019 - 06:45

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν πέριξ του Πολυτεχνείου στον απόηχο των δηλώσεων της Κατερίνας Παπακώστα που προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν πέριξ του Πολυτεχνείου και ειδικότερα στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίων, με κουκουλοφόρους να επιτίθενται για αρκετή ώρα εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ τόσο με πέτρες όσο και με μολότοφ.

Η αστυνομία έκλεισε προσωρινά την Πατησίων από το σημείο των επεισοδίων μέχρι το ύψος της λεωφόρου Αλεξάνδρας, ενώ οι κουκουλοφόροι μπήκαν στο Πολυτεχνείο, που χρησιμοποιούν ως ορμητήριο.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες -και μετά τη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε δύο καταλήψεις- τα επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων είναι καθημερινά, με τους κατοίκους να έχουν φτάσει στα όριά τους.

Την ίδια ώρα, η δήλωση της κυρίας Παπακώστα κατά την οποία τα αποκαλεί τα Εξάρχεια «Μονμάρτη της πρωτεύουσας» προκαλούν την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Τι δήλωσε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

«Η ανοχή στην παραβατικότητα είναι μηδενική, άβατα για εμάς δεν υπάρχουν στη χώρα, εκτός από το αυτοκέφαλο του Αγίου Όρους», σχολίασε σε συνέντευξη που παραχώρησε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα αναφερόμενη στα Εξάρχεια.

«Για εμένα τα Εξάρχεια είναι μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας, είναι κέντρο τέχνης και πολιτισμού, την οποία η δική μου πολιτική οπτική την βλέπει ως Μονμάρτη της πρωτεύουσας -και όχι ως πολύπαθη περιοχή-, η οποία έχει γνωρίσει την εγκατάλειψη της Πολιτείας, εδώ και αρκετές δεκαετίες και γι΄ αυτό χρειάζεται γενναία αυτοκριτική και από την αυτοδιοίκηση και από τους θεσμικούς παράγοντες», πρόσθεσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Παπακώστα.

Σε σχέση με το τι προτίθεται να κάνει το υπουργείο και η ΕΛ.ΑΣ για τα Εξάρχεια η Κ. Παπακώστα σημείωσε: «Από την αρχή της θητείας μου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σας βεβαιώνω ότι δρούμε καθημερινά. Η Ελληνική Αστυνομία δρα με σχεδιασμό και μεθοδικότητα, σεβόμενη παράλληλα τα ανθρώπινα δικαιώματα διατηρώντας αυτή την ευαίσθητη ισορροπία με αφοσίωση, και οι επιτυχίες της είναι ο καρπός αυτής της συνεργασίας της πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας, η οποία προβλέπει τη διαρκή παρουσία στην περιοχή».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ