Κινδύνευσε αλεξιπτωτιστής που μπλέχτηκε σε καλώδια της ΔΕΗ

19 Μαρτίου 2019 - 11:09

Περίμενε «κρεμασμένος» να τον ξεκρεμάσουν!

του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη
 
Άγιο είχε ένας νεαρός, 20χρονος αλεξιπτωτιστής σήμερα το πρωί, στη διάρκεια εκπαιδευτικού άλματος, που σε συνδυασμό με την εμπειρία του και τις προφανείς ικανότητές του, τον έσωσαν από ένα μεγαλύτερο κίνδυνο.

Πιο συγκεκριμένα, ο 20χρονος στρατεύσιμος Υποδεκανέας Χ.Σ., ο οποίος υπηρετούσε ως εκπαιδευτής στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ), σήμερα το πρωί ενώ έφυγε κανονικώς στο κενό από το αεροσκάφος C-130H Hercules της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της Πολεμικής Αεροπορίας, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού άλματος που πραγματοποιούσε με συναδέλφους του στη Σχολή, δέχτηκε ξαφνικά ισχυρότατη ριπή ανέμου, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί εκτός των ορίων της ζώνης ρίψεως και το αλεξίπτωτό του να εμπλακεί σε καλώδια της ΔΕΗ.

Ο ίδιος χάρη στην εμπειρία του και τις γνώσεις του ακολουθώντας επακριβώς τα προβλεπόμενα σε αυτές τις περιπτώσεις κατάφερε και δεν είχε ο ίδιος ή μεταλλικά τμήματα της εξαρτήσεώς του την παραμικρή επαφή με τα καλώδια και ακολούθως περίμενε «κρεμασμένος» από το θώλο και τις αρτάνες του αλεξιπτώτου να τον ξεκρεμάσουν.

Όπως ήταν φυσικό υπήρξε άμεση κινητοποίηση από το έδαφος και το συνεργείο της ΔΕΗ έφτασε εκεί σε χρόνο ρεκόρ και απέμπλεξε τον αλεξιπτωτιστή, ο οποίος οδηγήθηκε στο ιατρείο της Μονάδος του όπου διαπιστώθηκε ότι δεν είχε τίποτα, αλλά για προληπτικούς λόγους και επειδή προβλέπεται από τους κανονισμούς, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 401 ΓΣΝΑ για ένα γενικό τσεκ-απ.

Ο Υποδεκανέας Χ.Σ. είναι στρατεύσιμος, ο οποίος μετά το πέρας της βασικής του εκπαιδεύσεως και επειδή ήταν πολύ καλός παρέμεινε στη Σχολή με τον βαθμό του Υποδεκανέως ως εκπαιδευτής. Οι γνώσεις του, οι ικανότητές του και η ακαριαία αντίδρασή του και τα άμεσα αντανακλαστικά του σε συνδυασμό με την πιστή τήρηση των προβλεπομένων και την απαραίτητη τύχη, απέτρεψαν σήμερα ένα δυσάρεστο περιστατικό τόσο για τον ίδιο όσο και για την ευρύτερη οικογένεια του Στρατού Ξηράς.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ