Ανακλήθηκε η άδεια της σχολής οδηγών που εμπλέκεται στις παράνομες άδειες

18 Μαρτίου 2019 - 16:08

Στις αρχές Φεβρουαρίου, στη συγκεκριμένη Διεύθυνση εντοπίστηκαν 56 περιπτώσεις παραποίησης-αλλοίωσης του περιεχομένου φακέλων αδειών οδήγησης.

Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της σχολής οδηγών που εμπλέκεται στην υπόθεση παράνομης έκδοσης αδειών οδήγησης στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών ΠΕ Πειραιά και Νήσων ανακοίνωσε σήμερα η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, στο πλαίσιο έκτακτης συνέντευξης Τύπου της περιφέρειας, στα γραφεία της ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών.

Η σχετική απόφαση ανάκλησης της άδειας λειτουργίας ελήφθη σήμερα το πρωί από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργο Γαβρίλη.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Φεβρουαρίου, στη συγκεκριμένη Διεύθυνση εντοπίστηκαν 56 περιπτώσεις παραποίησης-αλλοίωσης του περιεχομένου φακέλων αδειών οδήγησης. Σύμφωνα με την περιφέρεια, με αυτές τις παράνομες μεθοδεύσεις δινόταν η δυνατότητα σε υποψηφίους οδηγούς να συμμετέχουν σε πρακτική εξέτασή τους και να λάβουν στη συνέχεια την προβλεπόμενη άδεια οδήγησης χωρίς προηγουμένως να προσέλθουν και να κριθούν στις θεωρητικές εξετάσεις.

Η Ρένα Δούρου τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το θέμα της παράνομης έκδοσης αδειών οδήγησης δεν σχετίζεται μόνο με την ποιότητα της δημόσιας διοίκησης αλλά έχει να κάνει με την οδική ασφάλεια, με την προστασία της ζωής των πολιτών.

Η ίδια εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς την Ελληνική Αστυνομία, για «την ευρεία και συντονισμένη επιχείρηση για την πάταξη των παραβατικών ενεργειών» και τόνισε ότι «αναμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα της έρευνας της Αστυνομίας για να προχωρήσουμε άμεσα σε περαιτέρω ενέργειες».

Εν τω μεταξύ, οι εννέα συλληφθέντες για την υπόθεση των πλαστών διπλωμάτων οδήγησης ζήτησαν σήμερα και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν αύριο στον ανακριτή κατά της Διαφθοράς.

Την προθεσμία τη ζήτησαν για να προετοιμάσουν τους υπερασπιστικούς τους ισχυρισμούς.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ