«Τραγική κατάσταση» η κατάσταση στις φυλακές επιμένουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

15 Μαρτίου 2019 - 13:44

Τι απαντούν στον υπουργό Δικαιοσύνης

Καλά κρατεί ο «πόλεμος» που μαίνεται τους τελευταίους μήνες μεταξύ της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ) και του υπουργείου Δικαιοσύνης με σημείο αιχμής την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές της χώρας.

Με σημερινή ανακοίνωσή της η ΟΣΥΕ αναφέρεται στα τελευταία γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Ψυχιατρείο κρατουμένων του Κορυδαλλού και επισημαίνει πως οι ελληνικές φυλακές έχουν πλέον περιέλθει σε «τραγική κατάσταση». Παράλληλα, η Ομοσπονδία παρέχει πλήρη στήριξη στον Αντώνη Αραβαντινό, για τον οποίο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, είχε ανακοινώσει ότι θα κινήσει πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες σε βάρος του, με αφορμή τις δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, σύμφωνα με τις οποίες δεσμοφύλακες ξυλοκοπούνται καθημερινά στις ελληνικές φυλακές ως αποτέλεσμα της ανυπαρξίας ελέγχου.

«Το περιστατικό της περασμένης εβδομάδας στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού με την αιματηρή συμπλοκή κρατουμένων που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ακόμα κρατουμένου και των τραυματισμό πολλών άλλων αντικατοπτρίζει πλήρως την τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι Ελληνικές Φυλακές» επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΣΥΕ και προσθέτει: «Αυτοκτονίες, θάνατοι, βία κ.α. Και αυτά είναι απόρροια της ασκούμενης «πολιτικής της κορδέλας» στις φυλακές, για την οποία οι εργαζόμενοι, τα Σωματεία μας και η Ομοσπονδία μας επανειλημμένως και εξαιρετικά έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει. Δυστυχώς όμως, όχι μόνο δεν εισακουστήκαμε, αλλά αντιθέτως αρχικά χαρακτηριστήκαμε ως παράκεντρα, ενώ αργότερα «υποβιβαστήκαμε» σε μικρή ομάδα υπαλλήλων, ως απειλή για το κράτος δικαίου και εσχάτως ως υβριστές, ψεύτες και συκοφάντες, ενώ ταυτόχρονα λοιδορηθήκαμε και αυτά που αναδείξαμε αντιμετωπίστηκαν ως fake news.

Αναφερόμενη στο θέμα του πειθαρχικού και ποινικού ελέγχου που έχει προαναγγείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης για τον κ. Αραβαντινό, η Ομοσπονδία επισημαίνει: «Όλα όσα έχουμε αναδείξει και καταγγείλει, όπως και οι καίριες παρεμβάσεις του υπευθύνου δημοσίου σχέσεων του ΔΣ της ΟΣΥΕ, επί σειρά ετών Πρόεδρο και άνθρωπο που μέσα από τους αγώνες του και χωρίς να το επιδιώξει έγινε σύμβολο για τον χώρο μας Αντώνη Αραβαντινό αποτελούν την πικρή και γυμνή αλήθεια, η οποία είναι και ομόφωνα θέση του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας. Για όσους εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το ΔΣ της Ομοσπονδίας μας είναι μια μικρή και χωρίς απήχηση ομάδα, τους παραπέμπουμε στις ανακοινώσεις και στα δελτία τύπου όλων σχεδόν των πρωτοβαθμίων σωματείων, με τα οποία εκφράζουν την συμπαράστασή τους στον Αντώνη Αραβαντινό, συμφωνούν με την δράση της Ομοσπονδίας μας και διαμαρτύρονται για τις ανακοινώσεις του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης. Εάν ο αντίλογος όλων αυτών είναι η απαγόρευση της αλήθειας, η φίμωση της ελεύθερης γνώμης και οι συνδικαλιστικές διώξεις, τότε τους διαβεβαιώνουμε για μία ακόμη φορά ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε να λέμε την αλήθεια. Τους επιστρέφουμε τις συκοφαντίες και τα ψέματα και τους παραπέμπουμε στην δημόσια κρίση».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ