Ελεύθερη η Σταυρούλα Κουράκου – Αποφυλακίστηκε με όρους

15 Μαρτίου 2019 - 12:26

Συναίνεσε στην άρση του τραπεζικού της απορρήτου σε όλο τον πλανήτη

 

Ελεύθερη με την επιβολή περιοριστικών αφέθηκε η σύζυγος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου, Σταύρουλα Κουράκου. Η αποφυλάκισή της ήρθε καθώς η ανακρίτρια κατά της διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης που η κατηγορουμένη είχε καταθέσει, ενώπιον της.

Η κυρία Κουράκου είχε προφυλακιστεί μαζί με το σύζυγό της Γιάννο Παπαντωνίου τον περασμένο Οκτώβριο για κατηγορία που αφορά σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Πλέον, αποφυλακίζεται με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγύησης 150.000 ευρώ, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της. Η κυρία Κουράκου θα πρέπει να καταβάλλει το ποσό της εγγύησης έως τις 20 Απριλίου 2019.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορος της συζύγου του Γιάννου Παπαντωνίου η ανακρίτρια συνεκτίμησε «το γεγονός ότι η κ. Κουράκου συναίνεσε στην άρση του τραπεζικού της απορρήτου σε όλο τον πλανήτη και έδωσε πληρεξουσιότητα για να ελεγχθούν οι καταθέσεις της σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του κόσμου. Με τον τρόπο αυτό βοηθά να απαντηθούν τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που έχει ήδη αποστείλει η ανακρίτρια».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ