Συζητήθηκε η αγωγή Σαμαρά κατά της ΟΙΕΛΕ

14 Μαρτίου 2019 - 12:08

Η συζήτηση έγινε σήμερα ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου χωρίς την παρουσία του πρώην πρωθυπουργού αλλά και χωρίς να προταθεί από τους συνηγόρους του η εξέταση κάποιου μάρτυρα.

Τους επόμενους μήνες αναμένεται η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας για το θέμα της αστικής αντιδικίας του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, και του προέδρου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ), Μιχ. Κουρουτού. Η συγκεκριμένη υπόθεση συζητήθηκε σήμερα ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου, χωρίς την παρουσία του πρώην πρωθυπουργού, αλλά και χωρίς να προταθεί από τους συνηγόρους του η εξέταση κάποιου μάρτυρα.

Ειδικότερα, η υπόθεση αφορά σε αγωγή αποζημίωσης που είχε καταθέσει ο κ. Σαμαράς σε βάρος της ΟΙΕΛΕ ζητώντας αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ από την Ομοσπονδία για συκοφαντική δυσφήμηση.

Η αγωγή κατατέθηκε από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού για επιστολή του κ. Κουρουτού, το 2018. Η συγκεκριμένη επιστολή του προέδρου της ΟΙΕΛΕ είχε έρθει ως απάντηση σε άρθρο του συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Μουρούτη, μετά το θάνατο της εκπαιδευτικού, Φωφής Μπουλούτα, η οποία φέρεται να είχε κάνει το 2012 παρατήρηση στο γιο του πρώην πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια εξετάσεων.

Στην επιστολή του, ο κ. Κουρουτός, έδινε τη δική του άποψη για το θέμα της απόλυσης της εκπαιδευτικού. Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς με τη δική του επιστολή έκανε επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «άθλια συκοφαντία κατά ενός ανήλικου, προκειμένου να πλήξουν τον πολιτικό τους αντίπαλο».

Σήμερα κατά τη συζήτηση της αγωγής του κ. Σαμαρά από την πλευρά της ΟΙΛΕ στο δικαστήριο κατέθεσε ο Αν. Σπυρόπουλος, συγγενής της εκπαιδευτικού, ο οποίος αναφέρθηκε στο άρθρο Μουρούτη λέγοντας: «Ως οικογένεια το θεωρήσαμε τυμβωρυχία, μας αναστάτωσε. Μιλήσαμε με την Ομοσπονδία για να αντιδράσουμε και έτσι εστάλη η απαντητική επιστολή. Αργότερα ήρθε και ακόμα μία επιστολή από τον κ. Σαμαρά, όπου αναγράφονταν οι ίδιοι ψευδείς χαρακτηρισμοί, με αποτέλεσμα να αναγκαστούμε να στείλουμε εξώδικο για να μην αναφέρεται στο όνομά της».

Σύμφωνα με το μάρτυρα, στόχος της επιστολής του προέδρου της ΟΙΕΛΕ ήταν να υπερασπιστεί τη μνήμη της Φώφης Μπουλούτα, η οποία «ουδέποτε χρησιμοποιούσε το όνομα του παιδιού επειδή ήταν ανήλικος και ήθελε να τον προστατεύσει».

Η πλευρά του Αντ. Σαμαρά στο δικαστήριο αναφέρθηκε σε προηγούμενη δικαστική απόφαση που δικαιώνει τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά και σε σε συνέντευξη της Φώφης Μπουλούτα το 2013, σύμφωνα με την οποία η απόλυσή της δεν είχε σχέση με την οικογένεια του παιδιού, αλλά με τη νέα διεύθυνση που ήθελε «να δείξει τα διαπιστευτήριά της».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ