Δίκη για δολοφονία Μιχ. Ζαφειρόπουλου: Τι υποστήριξε στην κατάθεσή του ο δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος

13 Μαρτίου 2019 - 18:16

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο Γ. Αντωνόπουλος διέψευσε τον Αρ. Φλώρο

Στις 27 Μαρτίου αναμένεται να συνεχιστεί η δίκη για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Σήμερα, στο δικαστήριο μετά τον Αριστείδη Φλώρο, κατέθεσε ο δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος, νομικός εκπρόσωπος της ΛΑΓΗΕ στη πρωτοβάθμια δίκη για την υπόθεση της Energa αλλά και πρόσωπο, το οποίο τον Νοέμβριο του 2014, είχε δεχθεί έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη, δολοφονική επίθεση η οποία παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή. Μάλιστα, σε πρώτο βαθμό για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου, είχε καταδικαστεί ως ηθικός αυτουργός ο Αρ. Φλώρος.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο Γ. Αντωνόπουλος διέψευσε τον Αρ. Φλώρο, ο οποίος είχε, μεταξύ άλλων, αναφέρει νωρίτερα στο δικαστήριο πως οι συνήγοροι του δικηγόρου, είχαν ζητήσει από τον συνήγορό του Μιχ. Ζαφειρόπουλο, να του μεταφέρει ότι απαιτούν από εκείνον 2 εκατ. ευρώ. Όπως είχε αναφέρει ο Αρ. Φλώρος τα χρήματα αυτά του τα ζητούσαν ώστε να μην παραστεί πολιτική αγωγή στη δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του ο Γ. Αντωνόπουλος αλλά και για να αποσύρουν τις καταθέσεις εναντίον του οι δύο Αλβανοί κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί της απόπειρας.

«Οι δικηγόροι του δολοφόνου (σ.σ. αναφερόμενος στον Αρ. Φλώρο) παρέλασαν από το γραφείο μου. Εγώ ήθελα να μάθω την αλήθεια, ποιος είναι πίσω από την επίθεση. Και ο διάβολος να με καλούσε θα πήγαινα, ζω από τύχη, φαντάζεστε πως δεν θα ρώταγα ποιος το έκανε και γιατί» κατέθεσε ο Γ. Αντωνόπουλος και απευθυνόμενος προς την έδρα είπε: «Ακούσατε φαντάζομαι πως εγώ και οι δικηγόροι μου ελέγχουν τους Αλβανούς...Να σας πως λοιπόν ποιος ελέγχει ποιον...».

Όπως κατέθεσε ο ίδιος, ο μόνος με τον οποίο έχει μιλήσει είναι ο κατηγορούμενος Κλοντιάν Λεκοτσάι, ο οποίος είχε επικοινωνήσει μαζί του για να τον ενημερώσει για το ποιος κρύβεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του.

Πρόεδρος: Τον Μάιο του 2017 ο δικηγόρος σας δεν ήρθε σε επαφή με τον Αρ. Φλώρο;

Γ. Αντωνόπουλος: Είχε πάει στις φυλακές να δει έναν πελάτη του. Μου είπε ο δικηγόρος μου, ότι ο Αρ. Φλώρος του είπε πως αν καταδικαστεί για την απόπειρα δολοφονίας μου, δεν έχει να χάσει τίποτα. Το πήρα ως σαφή απειλή κατά της ζωής μου.

Παράλληλα, ο μάρτυρας κατέθεσε πως τον Μάιο του 2017 τον κάλεσε ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος και του ζήτησε να συναντηθούν. «Του εξέφρασα την ενόχληση μου που ανέλαβε την υπεράσπιση του δολοφόνου του συναδέλφου του. Μου είπε ότι το κάνει διότι είναι απόλυτα πεπεισμένος πως είναι αθώος (σ.σ. ο Φλώρος). Συναντηθήκαμε στο γραφείο ενός εκ των δικηγόρων μου. Εκεί ο Μιχ.Ζαφειρόπουλος δήλωσε απόλυτα πεπεισμένος ότι ο Αρ. Φλώρος θα αθωωθεί για την απόπειρα ανθρωποκτονίας μου και ανέφερε ότι τον ενδιαφέρει μόνο το θέμα διαιτησίας για τη διαμάχη της Energa με τον ΛΑΓΗΕ.Τ ου είπα ότι οι επόμενες συναντήσεις θα είναι μόνο με τους δικηγόρους μου».

Ακόμη, ο Γ. Αντωνόπουλος ανέφερε στην κατάθεσή του: «Δεν είμαι τρελός να καταδιώκω έναν αθώο άνθρωπο, ο οποίος θα με ακολουθεί μια ζωή» και επισήμανε πως ο Αρ. Φλώρος του είπε πως τον κυνηγά για το θέμα της διαιτησίας στην υπόθεση Energa – Hellas Power.

Από την πλευρά τους, πάντως, οι Αλβανοί κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου κατήγγειλαν σήμερα στο δικαστήριο πως τέταρτος δικηγόρος, στις 21 Ιανουαρίου 2019 και μετά τη δολοφονία του Άλπερτ Μπάκο μέσα στη φυλακή τους μετέφερε ένα έγγραφο από τον Αρ. Φλώρο με το οποίο τους ζητούσε να υπογράψουν ότι δεν έχει σχέση με την απόπειρα δολοφονίας του Γ. Αντωνόπουλου, κάτι που ο ίδιος ο Αρ. Φλώρος αρνήθηκε. Υποστήριξαν ακόμη πως ο κρατούμενος που κατασφάχθηκε προ ημερών στον Κορυδαλλό κατά τη διάρκεια συμπλοκής θα ερχόταν να καταθέσει στη δίκη. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος ο κατηγορούμενος Κλ. Λεκοτσάι απευθυνόμενος στην έδρα, είπε: «Το ότι οι μάρτυρες φεύγουν διακοπές, το έχετε καταλάβει;»

Τέλος, να σημειωθεί πως κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία η πολιτική αγωγή ζήτησε την κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση του Γ. Αντωνόπουλου με τον Αρ. Φλώρο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ