Υπόθεση ELFE – ΔΕΠΑ: Άνοιγμα λογαριασμών για Λαυρεντιάδη, Κιτσάκο, Πετσίτη

13 Μαρτίου 2019 - 17:54

Ασφυκτικός ο έλεγχος από την αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τους εμπλεκόμενους

Υπό ασφυκτικό έλεγχο (και) από την αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος βρίσκονται πλέον πρόσωπα που εμπλέκονται στην περιβόητη υπόθεση της εταιρείας ELFE συμφερόντων του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και των χρεών της, ύψους άνω των 120 εκατ. ευρώ, προς την Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ).

Και αυτό καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ζήτησε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των προσώπων που ερευνώνται από τις ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Πρόκειται, κατά τις ίδιες πληροφορίες, για τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ Θεόδωρο Κιτσάκο αλλά και τον Μανώλη Πετσίτη.

Παράλληλα η αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος έχει ήδη ζητήσει, κατά τις ίδιες πληροφορίες, το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών φυσικών και νομικών προσώπων καθώς και συγγενών των ελεγχόμενων προσώπων. Επιπλέον, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχουν σταλεί ερωτήματα προς αντίστοιχες αρχές στο εξωτερικό για τη διερεύνηση περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό όλων των φυσικών και νομικών προσώπων .

Η υπόθεση των ElFE έχει μπει εδώ και καιρό στο «μικροσκόπιο» της εν λόγω αρχής στο πλαίσιο έρευνας που διενεργεί. Μάλιστα, η αρχή ενημερώνει για τα ευρήματα που προκύπτουν τις εισαγγελικές και τις δικαστικές αρχές ενώπιον των υπάρχουν εκκρεμείς δικογραφίες για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως με αφορμή δημοσιεύματα για το ρόλο του Μ. Πετσίτη διενεργείται εισαγγελική έρευνα, ενώ για την υπόθεση των ElFE - ΔΕΠΑ, οι εισαγγελικές αρχές έχουν ασκήσει βαρύτατη ποινική δίωξη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ