Χονγκ Κονγκ: «Δεν είχα ιδέα για τα ναρκωτικά», υποστήριξε το 21χρονο μοντέλο

11 Μαρτίου 2019 - 16:02

Στην τελική ευθεία η δίκη

Στην τελική ευθεία μπήκε πλέον η δίκη που διεξάγεται στο Χονγκ - Κονγκ για την υπόθεση της 21χρονης Ειρήνης, η οποία είχε συλληφθεί το Νοέμβριο του 2017 για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα 2,6 κιλών κοκαΐνης. Σήμερα, η νεαρή κοπέλα απολογήθηκε στο δικαστήριο, αρνούμενη τις κατηγορίες που της έχουν απαγγελθεί και υποστηρίζοντας πως δεν είχε ιδέα για τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στην κατοχή της.

Όπως φέρεται να ανέφερε η 21χρονη κατά τη διάρκεια της δίωρης περίπου απολογίας της, υπήρξε θύμα του άλλοτε στενού της φίλου, ο οποίος την παγίδευσε, δίνοντας της  την υπόσχεση των θα μπορούσε να κάνει καριέρα στο μόντελινγκ. Παρόντες στο δικαστήριο ήταν και οι γονείς της  21χρονης, οι οποίοι ταξίδεψαν μέχρι το Χονγκ - Κονγκ από τη Μυτιλήνη.

Συγκεκριμένα, ξεδιπλώνοντας τους υπερασπιστικούς της ισχυρισμούς, η 21χρονη ανέφερε πως δεν είχε ιδέα για τα ναρκωτικά που οι αρχές του Χόνγκ - Κονγκ εντόπισαν στο σάκο της, τον οποίο, όπως ανέφερε της τον έδωσε ο στενός της φίλος, Πέτρος ρουμανικής καταγωγής.

Μάλιστα, η νεαρή κοπέλα τόνισε στο δικαστήριο πως ο φίλος της αυτός, ήταν το πρόσωπο που της είχε προτείνει να πάνε πρώτα στην Άντισσα Μπέμπα και έπειτα στο Χονγκ - Κονγκ, όπου όπως φέρεται να της είχε πει, η ίδια θα μπορούσε να κάνει καριέρα μοντέλου.

Μάλιστα, κατά την 21χρονη ο φίλος της είχε εκδώσει εκείνος τα εισιτήρια και της είχε δώσει το σάκο μέσα στον οποίο βρέθηκαν τα ναρκωτικά. «Του είχα απολυτή εμπιστοσύνη, δεν είχα λόγο να υποψιαστώ κάτι» είπε στην απολογία της η 21χρονη και σημείωσε πως μέσα σε αυτό το σάκο η ίδια είχε βάλει τα ρούχα της, χωρίς ποτέ να υποψιαστεί κάτι, καθώς ήταν ιδιαίτερα ελαφρύς.

Η 21χρονή ανέφερε ακόμη στο δικαστήριο πως δέχθηκε τρεις ελέγχους στις αποσκευές της και στον τρίτο μόνο βρέθηκαν τα ναρκωτικά. «Αν γνώριζα ότι ο σάκος περιείχε ναρκωτικά γιατί να μην το πετάξω;» διερωτήθηκε, αφήνοντας και πάλι να εννοηθεί πως είναι θύμα του άλλοτε στενού της φίλου, ο οποίος όπως ανέφερε μετά τη σύλληψή της εξαφανίστηκε.

Μάλιστα, για τη σχέση της αυτή  η 21χρονη δέχθηκε ερωτήσεις του εισαγγελέα, ο οποίος της ζήτησε να απαντήσει για το λόγο που ελάμβανε τόσα πολλά μηνύματα από τον φίλο της όταν εκείνη βρίσκονταν στο Χονγκ - Κονγκ.

Η κατηγορουμένη απαντώντας στον εισαγγελέα ανέφερε πως από αυτά τα μηνύματα απάντησε μόνο σε δυο. «Δεν το θεώρησα περίεργο. Σκέφτηκα ότι θα ανησυχούσε. Δεν είχα λόγο να υποπτευθώ κάτι. Όταν βρέθηκε η κοκαΐνη κατάλαβα», φέρεται να είπε η νεαρή κοπέλα.

Σε δήλωσή του ο συνήγορος της Σάκης Κεχαγιόγλου ανέφερε: «Η Ειρήνη απολογήθηκε σήμερα επί 2, 5 ώρες περίπου με ψυχραιμία και συγκροτημένο λόγο. Απάντησε διεξοδικά στις πολλές ερωτήσεις και της κατηγορούσας αρχής και του συνηγόρου υπεράσπισης της. Δεν υπήρξαν στην απολογία της αντιφάσεις ή κενά. Η σημερινή ημέρα θεωρώ ότι ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη και αποφασιστική για την τελική έκβαση της υπθεσης, γιατί για πρώτη φορά άκουσε την Ειρήνη το σώμα των ενόρκων και γιατί σχημάτισε εικόνα και για την προσωπικότητά της και για τις εξηγήσεις που έδωσε για τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης.

Παρά, κατά την άποψή μου την θετική εικόνα που άφησε η κατάθεση - απολογία της Ειρήνης, η εκτίμησή μου παραμένει ίδια με την αρχική: Η αθώωση της θα αποτελέσει για μένα έκπληξη. Ευχάριστη έκπληξη μεν, αλλά πάντως έκπληξη, αν ληφθούν υπόψη η αυστηρή νομοθεσία για τα ναρκωτικά καθώς και γενικότερα οι συνθήκες απονομής της Δικαιοσύνης στη πόλη του Χονγκ - Χονγκ».

Η τελική απόφαση του δικαστηρίου για την 21χρονη αναμένεται την ερχόμενη Τετάρτη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ