Ξεκίνησε η δίκη του μοντέλου για την κοκαΐνη στο Χονγκ Κονγκ - Τι είπε ο εισαγγελέας

08 Μαρτίου 2019 - 14:58

Ο Phillip Ross κατά την αγόρευσή του υποστήριξε ότι η νεαρή Ελληνίδα γνώριζε πως είχε στην κατοχή της ναρκωτικά και πως μηνύματά της στο Facebook αλλά και sms μαρτυρούσαν τη νευρικότητά της μπροστά στα σημεία των ελέγχων.

Για «μια πολύ δύσκολη δίκη» είχε κάνει λόγο μόλις λίγες μέρες πριν ο συνήγορος του μοντέλου, Σάκης Κεχαγιόγλου, όταν επισκέφτηκε τη νεαρή Ελληνίδα στις κινεζικές φυλακές, όπου κρατείται από το Νοέμβριο του 2017. Και οι εξελίξεις σήμερα, πρώτη μέρα της εκδίκασης της υπόθεσης, φαίνεται να τον δικαιώνουν. 

Ο εισαγγελέας Phillip Ross είπε για την Ειρήνη Μελισσαροπούλου, που υπενθυμίζεται πως είχε συλληφθεί πριν δύο χρόνια σε ηλικία μόλις 19ετών στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με κοκαΐνη άνω των διόμισι κιλών, πως γνώριζε ότι φέρει παρανόμως ναρκωτικά σε αντίθεσει με όσα υποστηρίζει το κορίτσι.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν ξένα μέσα, ο εισαγγελέας κατά την αγόρευσή του είπε ότι η Μελισσαροπούλου συνελήφθη στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ όταν τελωνειακός υπάλληλος την είδε να σπρώχνει καρότσι αποσκευών με ένα μαύρο σακίδιο τοποθετημένο πάνω σε μια κόκκινη βαλίτσα. Η βαλίτσα ήταν βαρύτερη από το κανονικό, το σακίδιο είχε ασυνήθιστα χοντρό περίβλημα και επιπλέον μια ραφή που φάνηκε ύποπτη στον τελωνειακό τον οδήγησαν στην απόφαση να το ανοίξει. Στο εσωτερικό του αποδείχτηκε πως υπήρχε δέμα καλυμμένο με καφέ πλαστικό περίβλημα, το οποίο, σύμφωνα πάντα με τον εισαγγελέα, περιείχε κοκαΐνη αξίας άνω των 433.000 δολαρίων.

Ο Phillip Ross κατά την αγόρευσή του υποστήριξε ακόμη ότι η κοπέλα γνώριζε πως είχε στην κατοχή της τα παράνομα ναρκωτικά. Προκειμένου να ενισχύσει τα λεγόμενά του επικαλέστηκε μηνύματα του μοντέλου στο Facebook αλλά και sms, τα οποία -όπως είπε- μαρτυρούσαν τη νευρικότητα της κοπέλας μπροστά στα σημεία των ελέγχων.

Οκτώ μάρτυρες κατηγορίας θα καταθέσουν κατά της Μελισσαροπούλου, σε μια δίκη χωρίς μάρτυρες υπεράσπισης, που κατά προσέγγιση μπορεί να διαρκέσει επτά ημέρες. Η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίζεται αύριο, Παρασκευή, ενώπιον της δικαστού Esther Toh Lye-ping.

Σε ό,τι αφορά την έκβασή της, ο συνήγορό της έχει δηλώσει στο παρελθόν: «Σ’ αυτές τις περιπτώσεις όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά. Είναι μια πολύ δύσκολη δίκη, κατά την άποψή μου η αθώωσή της θα ήταν έκπληξη», πράγμα που υποστηρίζει και σε νέα του ανακοίνωση. Ωστόσο σύμφωνα με την τελευταία, ο κ. Κεχαγιόγλου θεωρεί καθοριστικής σημασίας την απολογία της κατηγορουμένης τη Δευτέρα καθώς και τις εξηγήσεις που θα δώσει στις ερωτήσεις των διαδίκων. Οι εξηγήσεις αυτές «θα αποτελέσουν κομβικό και αποφασιστικό σημείο για τη δικανική κρίση του 7μελούς σώματος των Ενόρκων, καθότι το μοναδικό ερώτημα στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν είναι το εάν είναι απολύτως βέβαιοι για το αν γνώριζε ή όχι η κατηγορουμένη ότι μεταφέρει ναρκωτικές ουσές».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ