Επίδειξη ισχύος από Τουρκία: Βγάζει όλο τον στόλο σε Αιγαίο και Κύπρο για τη «Γαλάζια Πατρίδα»

25 Φεβρουαρίου 2019 - 15:15

Αρχίζει την Τετάρτη η μεγάλη τουρκική ναυτική άσκηση της Τουρκίας

Περισσότερα από 100 πλοία βγάζει η Τουρκία στο Αιγαίο, την περιοχή της Κύπρου και τη Μαύρη Θάλασσα, στο πλαίσιο της ναυτικής άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα».

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στην άσκηση που θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι τις 8 Μαρτίου θα συμμετέχουν όλα τα πλοία του τουρκικού Ναυτικού από τις βάσεις τους στο Γκιόλτζουκ ( Golcuk) ( σ.σ. θάλασσα του Μαρμαρά) και Άκσαζ ( Aksaz)( απέναντι από τη Ρόδο).

Φρεγάτες, κορβέτες, αποβατικά θα ενταχθούν στα σενάρια της άσκησης. Παράλληλα, τα ελικόπτερα, τα αεροσκάφη επιτήρησης, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα επιθετικά ελικόπτερα ΑΤΑΚ θα εκτελέσουν αποστολές κατά τη διάρκεια της Γαλάζιας Πατρίδας.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNNTurk αναφέρεται σε «ναυτική άσκηση-σενάριο πολέμου» και τονίζει πως επίλεκτες δυνάμεις το ναυτικού μαζί με πεζοναύτες θα πραγματοποιήσουν απόβαση με σενάριο να αιχμαλωτίσουν τους εχθρούς.

Τη Γαλάζια Πατρίδα θα την παρακολουθεί ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ μέσα από τουρκική φρεγάτα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ακάρ, λίγα 24ωρα προτού αρχίσει η άσκηση, δήλωσε πως «κάνουμε κάθε είδους δραστηριότητα για την προάσπιση των δικαιωμάτων και του δικαίου μας στην 462 χιλιάδων τ.χλμ. γαλάζια πατρίδα μας. Λαμβάνονται κάθε είδους μέτρα στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο και την Μαύρη Θάλασσα. Δεν θα έχουν καμία τύχη βήματα που δεν συμπεριλαμβάνουν την Τουρκία. Σε αυτά τα μέρη που ανέφερα, δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ