Νέοι διάλογοι της μαφίας των φυλακών: O «έτοιμος ψήστης», η «σχάρα» και το «πακιστανικό κοτοπουλάκι»

19 Φεβρουαρίου 2019 - 18:54

Όπως προκύπτει από τις συνομιλίες το «μεροκάματο» για τη σχεδιαζόμενη δολοφονία ήταν 30.000 ευρώ

Νέα στοιχεία για τη δράση της μαφίας των φυλακών με πληρωμένα συμβόλαια θανάτου έρχονται στο φως μετά και τις νέες συλλήψεις έξι ακόμη προσώπων που κατηγορούνται για συμμετοχή στο κύκλωμα. Διάλογοι φωτιά για σχεδιαζόμενες δολοφονίες, περιλαμβάνονται στο διαβιβαστικό έγγραφο της αστυνομίας προς τις εισαγγελικές αρχές. Οι εμπλεκόμενοι, όπως προκύπτει από τις συνομιλίες που είχαν μεταξύ τους και τις οποίες κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ, εμφανίζονται να σχεδιάζουν την εκτέλεση ενός Πακιστανού, η οποία ευτυχώς δεν έγινε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας ηθικός αυτουργός της σχεδιαζόμενης δολοφονίας που τελικώς απετράπη εμφανίζεται ο Κ.Λ., που φέρεται να είναι κεντρικό πρόσωπο στο κύκλωμα των φυλακών. Όπως προκύπτει από τις συνομιλίες το «μεροκάματο» για τη σχεδιαζόμενη δολοφονία ήταν 30.000 ευρώ, από τα οποία τα 20.000 θα πήγαιναν στο φερόμενο ως φυσικό αυτουργό Α.Τ., και τα υπόλοιπα θα μοιράζονταν στον Κ.Λ. και σε ακόμη έναν έγκλειστο, Β.Β., που φέρεται να προσέλαβε τον εκτελεστή.

Μάλιστα, από συνομιλία που είχαν στις 10/02 οι δύο έγκλειστοι σε φυλακές, Κ.Λ. και Μ.Β. προκύπτει ότι δεύτερος διαβεβαβιώνει τον πρώτο ότι έχει ανθρώπους έξω για ό,τι χρειαστεί ώστε να γίνουν σωστά τα πράγματα. Τότε ο Κ. Λ. Ακούγεται να λέει στον Μ.Β. «Εγώ, εγώ, περιμένω ανθρωπος που κάνει σε τέτοια, για «δάχτυλα» έχουμε;» …. Γιατί ο δικός μου είναι μέσα, ο τέτοιος»… «Το μεροκάμα… είναι τριαντ, τριάντα χιλιάρικα»… «Και είναι ράτσα Πακιστανού».

Σε άλλη συνομιλία μεταξύ των δυο παραπάνω προσώπων, η οποία έλαβε χώρα στις 13/2 ο Μ.Β. αναφέρει στον ΚΛ: «Σου έχω έτοιμο το κοτόπουλο, που θέλουμε να βάλουμε στη σχάρα για ψήσιμο». «Σου έχω έτοιμο… του ψήστη, για το κοτοπουλάκι που θέλουμε», «…το πακιστανικό το κοτοπουλάκι που μου είπες» αναφερόμενος σε πρόσωπο που φέρεται ότι θα αναλάμβανε να εκτελέσει τη σχεδιαζόμενη ενέργεια.

Δύο ημέρες αργότερα, στις 15/02/2019, καταγράφεται συνομιλία του Β.Β., που είναι κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού με τον Α.Τ, νέο κατηγορούμενο στην υπόθεση, ο οποίος φαίνεται να αποδέχεται να προχωρήσει στη δουλειά. Ο Β.Β. του λέει ότι το αφεντικό που τους δίνει τη δουλειά είναι ο «Κλοτ», «αυτός που έφαγε το δικηγόρο …που έδωσε την εντολή».

Χαρακτηριστικός είναι ο εξής διάλογος μεταξύ των δυο κατηγορουμένων, ο οποίος εμπεριέχεται στη δικογραφία της υπόθεσης:

Β.Β: Θα σου δώσουμε ένα φάκελος ρε φίλε, θα τoν βρεις. Εκεί έχει τα πάντα… Απλά πρέπει να ανέβεις να πάρεις το σίδερο στην Αμφισσα… ολοκαινουργιο είναι....

Ο Α.Τ. αποκρίνεται θετικά υπό την προϋπόθεση να βρει σπίτι πρώτα.

ΒΑ: Μετά πας… πας τον τρως και μετά παίρνεις τα λεφτά. Θα πάρεις τα μισα μπροστά... 

Ο Α.Τ. συμφωνεί

ΒΑ: Κοίτα άμα πάρεις τα λεφτά και δεν τον φας, εγώ θα έχω πεθάνει, θα με έχουν σκοτώσει... 

ΑΤ: Εγώ για σένα γ.... όλη την Ελλάδα, όχι το Πακιστάν. 

Οι κατηγορούμενοι κατά περίσταση αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απόπειρας ανθρωποκτονίας από κοινού, της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, της παράνομης οπλοφορίας, κά.

Ακόμη, από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες προκύπτει πως ο Κ.Λ. που κατονομάζεται ότι έδωσε εντολή για τη δολοφονία του δικηγόρου, δηλαδή του Μιχ. Ζαφειρόπουλου, «έχει συμμορία στο Ρέθυμνο» και όπως επισημαίνεται, «δουλεύουν με μυαλό, χωρίς να τους έχουν πιάσει ποτέ» αφού «πάνε ρίχνουν και φεύγουν».

Τέλος, αναφορά γίνεται και στη δολοφονία του Αρμπέρ Μπάκο στις φυλακές Κορυδαλλού από συγκατηγορούμενό στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου. Το θύμα χαρακτηρίζεται «ρουφιάνος» και για αυτό το λόγο συγκρατούμενός του «του πηρε το κεφάλι».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ