Δίκη κυκλώματος κοκαΐνης στο Κολωνάκι - Τι υποστήριξαν ο «εγκέφαλος» και ο γνωστός παρουσιαστής

19 Φεβρουαρίου 2019 - 17:50

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί στις 5 Μαρτίου.

Τον ισχυρισμό ότι δεν γίνονταν χρήση ναρκωτικών ουσιών μέσα στο γνωστό εστιατόριο του Κολωνακίου, το οποίο φέρεται να εφοδίαζε με ναρκωτικά κοσμικούς κύκλους της Αθήνας, πρόβαλε σήμερα στην απολογία του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο κατηγορούμενος ως «εγκέφαλος» της υπόθεσης και μέτοχος του καταστήματος.

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος απολογούμενος στο δικαστήριο, που δικάζει την υπόθεση, ανέφερε πως ο ίδιος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και πως ότι έκανε το έκανε μόνος του και για δική του χρήση.

«Το μαγαζί πήγαινε πολύ καλά, έρχονταν διάσημοι πολιτικοί και αλλά πρόσωπα, έγινε ξακουστό σε όλη την Ελλάδα, έχει τύχει να κεράσω (σ.σ. ναρκωτικά) θαμώνες. Με έπαιρναν τηλέφωνο μου έλεγαν που θα είσαι το βράδυ, τους έλεγα στο μαγαζί και μου έλεγαν πάρε και κάτι να πιούμε(...) δεν το κάναμε έτσι που να γίνεται αντιληπτό. Δεν ισχύει η κατάθεση που έχει δοθεί στην ανάκριση ότι πήγαινα στα τραπέζια κι έλεγα «αν θέλετε κάποιο ναρκωτικό το έχουμε», ανέφερε στην απολογία του στο δικαστήριο ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος.

Ωστόσο, όπως ο ίδιος ανέφερε σε άλλο σημείο της απολογίας του από συγκατηγορούμενούς του στην υπόθεση έπαιρνε μόνο «κεράσματα». Ανέφερε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο: «Ήμασταν μια παρέα που κάναμε όλοι μαζί χρήση, ευτυχώς που έγινε αυτό και σταμάτησα».

Ο ίδιος αναφέρθηκε μάλιστα στην εμπλοκή γνωστού παρουσιαστή στην υπόθεση για να επισημάνει ότι είναι ο μόνος για τον οποίο «κόβει το κεφάλι του ότι δεν έχει καμία σχέση με ναρκωτικά».

Από την πλευρά του ο παρουσιαστής κατά την απολογία του στο δικαστήριο ανέφερε πως δεν έχει ουδεμία σχέση και γνώση αναφορικά με τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και πως αν κάτι τέτοιο είχε πέσει στην αντίληψη του θα είχε απομακρυνθεί εγκαίρως από την επιχείρηση, στην οποία ήταν μέτοχος. 

«Αν είχα ακούσει το παραμικρό θα έλεγα ακαριαία ότι σταματάω και θα έφευγα», είπε ο παρουσιαστής για να περιγράψει στο δικαστήριο ότι έγινε μέτοχος στο εστιατόριο με ποσό 60.000 ευρώ και πως παρά την επένδυσή του ο ίδιος δεν είχε ποτέ κανένα οικονομικό όφελος.

Όπως ανέφερε ο ίδιος ήθελε να επενδύσει κάποια χρήματα και αποφάσισε να το πράξει όταν γνωστή ηθοποιός και συγκατηγορούμενή του στην υπόθεση του πρότεινε να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο επαγγελματικό εγχείρημα.

Ο γνωστός παρουσιαστής ανάφερε ακόμη στην απολογία του πως δεν είχε ανάμιξη στην οικονομική διαχείριση του καταστήματος αλλά ούτε και φυσική παρουσία παρά μόνο 1-2 φορές το μήνα που πήγαινε με φίλους για φαγητό.

Ο ίδιος ανάφερε ακόμη στο δικαστήριο το πόσο τον έβλαψε η συγκεκριμένη υπόθεση: «Έχω πικρία από αυτή την ιστορία αλλά δεν είναι για το οικονομικό. Με πείραξε όλο αυτό που έγινε, δεν βρίσκομαι εδώ σήμερα για τα χρήματα που έχασα αλλά αλλά για την κατηγορία που αντιμετωπίζω. Βρέθηκα για πρώτη φορά σε φυλλάδες και σε εφημερίδες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 5 Μαρτίου.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ