Τουρκική πρεσβεία για άδεια Κουφοντίνα: «Απαράδεκτο να κυκλοφορεί ελεύθερος»

12 Φεβρουαρίου 2019 - 16:57

Την αντίδρασή της προκάλεσε η πληροφορία για νέα εξαήμερη άδεια στον ισοβίτη της 17Ν, την οποία έχει όμως ήδη διαψεύσει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Την αντίδραση της τουρκικής πρεσβείας στην Ελλάδα προκάλεσε η πληροφορία για νέα εξαήμερη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, πληροφορία ωστόσο που διέψευσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η πρεσβεία χαρακτηρίζει το γεγονός απαράδεκτο, αναφέροντας συγκεκριμένα: «Είναι εντελώς απαράδεκτο το ότι ο Κουφοντίνας, ένας τρομοκράτης που δεν επιδεικνύει μετάνοια για τα ειδεχθή εγκλήματά του, επιτρέπεται να παίρνει συχνές διακοπές από τη φυλακή και να περιπλανιέται ελεύθερα ανάμεσα στα θύματά του που επέζησαν και τις οικογένειες των εκλιπόντων».

Υπενθυμίζεται ότι ο μέχρι τώρα καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια για εγκλήματα της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, λάμβανε άδειες τεσσάρων ημερών συν δύο ημέρες ακόμη ως οδοιπορικά. Επειδή όμως, λόγω των έργων του Μαλιακού μειώθηκε κατά 17 χιλιόμετρα η απόσταση μεταξύ της αγροτικής φυλακής του Βόλου όπου κρατείται και του Βαρνάβα όπου βρίσκεται η κατοικία του, και συνεπώς δεν υπερβαίνει τα 300 χλμ. που αποτελούν προϋπόθεση για να δοθούν οδοιπορικά, οι μέρες που του χορηγήθηκαν αυξήθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου ένα μήνα ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε πάρει την τελευταία, μέχρι στιγμής, άδειά του, η οποία ήταν τεσσάρων ημερών και σύμφωνα με το καθεστώς που διέπει την κράτησή του μπορεί να κάνει αίτηση κάθε δύο μήνες. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ