Ανησυχία ΝΔ για διάταξη υπέρ Κουφοντίνα - Τι απαντά ο Καλογήρου

11 Φεβρουαρίου 2019 - 17:29

Δίνει τη δυνατότητα σε κατάδικους που εργάζονται σε φούρνους ή ζαχαροπλαστεία των αγροτικών φυλακών να μετρούν τριπλές της μέρες της εργασίας τους

Την ανησυχία της αντιπολίτευσης και κυρίως της ΝΔ προκάλεσε διάταξη που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο Δικαιοσύνης και αφορά τον υπολογισμό των ημερών κράτησης για εργασία σε αγροτικές φυλακές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το newpost.gr, η διάταξη που δίνει τη δυνατότητα σε κατάδικους που εργάζονται σε φούρνους ή ζαχαροπλαστεία των αγροτικών φυλακών να μετρούν τριπλές της μέρες της εργασίας τους προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, που ρώτησε τον Μιχάλη Καλογήρου αν είναι φωτογραφική και αφορά τον καταδικασμένο τρομοκράτη της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα. 

Απαντώντας ο υπουργός Δικαιοσύνης, σημείωσε πως πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς η εργασία του επίμαχου κατάδικου στις αγροτικές φυλακές λογίζεται ήδη για 3 ημέρες. 

Ο κ. Καλογήρου χαρακτήρισε διαστρεβλωτικές τις συζητήσεις που γίνονται για τις άδειες ουσιαστικά σε τρομοκράτες, σημειώνοντας πως με βάση το Προεδρικό Διάταγμα 342/2000 έχουν αποφασίσει οι αγροτικές φυλακές να προσμετρώνται με διαφορετικό τρόπο χωρίς ενιαίο κανόνα. 

«Σε κάποια φυλακή μετράνε για 2 αλλού για 3 ημέρες. Πρέπει να το λύσουμε και να πούμε πώς μετράμε; Νομίζω ναι! Δεν μπορεί η μία φυλακή να λειτουργεί με έναν και η άλλη με άλλο τρόπο. Το θέμα ετέθη από τη διευθύντρια του καταστήματος στην Αγιά των Χανίων», είπε και πρόσθεσε: «Αφορά το συγκεκριμένο πρόσωπο; Όχι! γιατί ήδη του μετράνε 3 μέρες. Τον αφορά δηλαδή στο ανάποδο!». 

Ακόμα, αφού ο κ. Καλογήρου σημείωσε πως λόγω της φύσης της ποινής του Κουφοντίνα μένει αδιάφορο το πώς θα μετρηθούν οι μέρες στις αγροτικές φυλακές για τον ίδιο, σημείωσε πως για την υπόθεση της 17Ν υπήρξαν διαφορετικά εμπλεκόμενα πρόσωπα που λαμβάνουν άδειες εδώ και χρόνια.

«Ο κατηγορούμενος ΧΞ της συγκεκριμένης υπόθεσης έχει πάρει 7 άδειες από το 2013 μέχρι που παραβίασε τους όρους και συνελήφθη το 2015. Δεν έχω δει καμία φωτογραφία του συγκεκριμένου όταν έπαιρνε τις 7 άδειες! Τα ίδια ισχύουν και για τον ΣΚ τα ίδια που έτυχε απόλυσης  2007», υπογράμμισε. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ