Μυτιλήνη: Νέος πρόεδρος στο Δικηγορικό Σύλλογο ο Δημήτρης Βασιλούδης

11 Φεβρουαρίου 2019 - 14:33

Αναμένεται προσφυγή του διαφωνούντα με τη διαδικασία, κ. Ν. Βλουτέλλη

Νέο πρόεδρο εξέλεξε χθες ο Δικηγορικός Σύλλογος Μυτιλήνης στο δεύτερο γύρο της διαδικασίας, που προκάλεσε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Πρόκειται για το Δημήτρη Βασιλούδη ο οποίος έλαβε 69 ψήφους (46 στον πρώτο γύρο), ενώ ο έτερος υποψήφιος, Τάσος Χατζηγιάννης, έλαβε 49 ψήφους (29 ψήφους στον πρώτο γύρο). Υποψήφιοι στον πρώτο γύρο ήταν ακόμα ο Αριστείδης Χατζηκομνηνός που έλαβε 26 ψήφους και ο Θέμης Κεφάλας που έλαβε 19 ψήφους.

Συνολικά, επί 165 εγγεγραμμένων μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, σήμερα, ψήφισαν 121 άτομα (124 την περασμένη Κυριακή), ενώ κατά την καταμέτρηση βρέθηκαν και τρία άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια.

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στο Δικηγορικό Σύλλογο Μυτιλήνης πραγματοποιήθηκαν ύστερα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ως αποτέλεσμα άλλης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ακύρωσε την εκλογή κατά τη διαδικασία της 26ης Νοεμβρίου 2017.

Η απόφαση του ΣτΕ ελήφθη έπειτα από προσφυγή του δεύτερου σε ψήφους υποψηφίου προέδρου, Νίκου Βλουτέλλη, κατά της εκλογής του Δημήτρη Καλλία, καθώς αυτός, όπως υποστηρίχθηκε, δεν είχε δικαίωμα να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα γιατί είχε ήδη δύο συνεχόμενες θητείες στην ίδια θέση.

Σημειώνεται ότι ο κ. Βλουτέλλης, διαφωνώντας με τη διαδικασία των νέων εκλογών που επέλεξε το Διοικητικό Συμβούλιο και θεωρώντας ότι η διαδικασία θα έπρεπε να επαναληφθεί με μόνο υποψήφιο τον ίδιο, έχει δηλώσει ότι θα προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής διαδικασίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ