Υπόθεση Novartis: Παρών στο δικαστικό συμβούλιο ο Μανιαδάκης

11 Ιανουαρίου 2019 - 11:54

«Είμαι σίγουρος ότι θα λάμψει η αλήθεια, έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη», δήλωσε

Ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου εμφανίστηκε σήμερα ο Νίκος Μανιαδάκης άλλοτε προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση της Novartis και πλέον κατηγορούμενος για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας. 

Ο κατηγορούμενος καθηγητής εμφανίστηκε στο δικαστικό συμβούλιο, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του, Θεόδωρο Μαντά, προκειμένου να υποστηρίξει την προσφυγή που έχει καταθέσει ζητώντας δυο πράγματα: Να αρθεί ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που του επέβαλαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς ως κατηγορούμενου για την υπόθεση της Novartis, αλλά και να ακυρώσει τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για παθητική δωροδοκία. 

Η διαδικασία της συζήτησης της προσφυγής του Ν. Μανιαδάκη διήρκησε περίπου μια ώρα και ο κατηγορούμενος καθηγητής παρέδωσε στους δικαστές πολυσέλιδο υπόμνημα με τις θέσεις και τα νομικά του επιχειρήματα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο κ. Μανιαδάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είμαι εδώ, το φωνάζω δυνατά. Είμαι σίγουρος ότι θα λάμψει η αλήθεια και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη». 

Από την πλευρά του, ο συνήγορός του Θόδωρος Μαντάς, αναφέρθηκε στην αυτοπρόσωπη εμφάνιση του εντολέα του στο δικαστικό συμβούλιο και συμπλήρωσε: «Εκφράσαμε τις αντιρρήσεις μας για τη νομιμότητα της διάταξης απαγόρευσης εξόδου. Πιστεύουμε θα γίνουν δεκτές και θα ακυρωθεί. Ο καθηγητής είναι εδώ, παρών, εμφανίστηκε αυτοπροσώπως. Συνεχίζει και κατοικεί νόμιμα στην Αθήνα. Ο ύποπτος φυγής είναι παρών». 

Σε ερώτηση για τον εάν ο εντολέας του αναφέρθηκε στις πιέσεις που είχε καταγγείλει ότι του ασκήθηκαν, προκειμένου να καταθέσει για εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Novartis, ο συνήγορος του Ν. Μανιαδάκη ανέφερε: «Αυτό που μπορώ να πω είναι πως ήταν εξαιρετική διαδικασία...Παρασχέθηκε η δυνατότητα να αναπτυχθούν και οι αιτιάσεις ουσίας αλλά και οι νομικές. Περιμένουμε με αγωνία το βούλευμα».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ