Οι ράβδοι μολύβδου με τα «χάπια των τζιχαντιστών» (βίντεο)

09 Ιανουαρίου 2019 - 11:19

Φαίνονται οι παλέτες όπου ήταν κρυμμένα τα ναρκωτικά χάπια.

του Μιχάλη Τεζάρη

Από λιμάνι σε λιμάνι, μέχρι να χαθούν τα ίχνη του, ταξίδευε το κοντέινερ με τη μεγάλη ποσότητα των λεγόμενων «χαπιών των τζιχαντιστών», που εντοπίστηκε χάρη στη στενή συνεργασία των ελληνικών με τις τουρκικές διωκτικές Αρχές, στον Πειραιά.

Στο αποκλειστικό βίντεο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newpost.gr, φαίνονται οι παλέτες με τις ράβδους μολύβδου, μέσα στις οποίες ήταν κρυμμένα τα ναρκωτικά χάπια, προκειμένου να μην μπορούν να εντοπιστούν από τις Αρχές.

Το κοντέινερ περιείχε 24 παλέτες με περίπου 20 τέτοιες ράβδους η καθεμία, ενώ σημειώνεται πως οι διωκτικές αρχές δυσκολεύτηκαν πολύ για να βγάλουν τα ναρκωτικά από το μολύβδινο «περιτύλιγμά» τους. Το μολύβι χρησιμοποιείται επειδή δεν ανιχνεύονται τα ναρκωτικά από τις ακτίνες των ειδικών μηχανημάτων στα τελωνεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κοντέινερ είχε ξεκινήσει από τη Λατάκκεια της Συρίας και είχε προορισμό την Κροατία χωρίς να είναι βέβαιο πως το ταξίδι του θα σταματούσε εκεί.

Σημειώνεται πως το ναρκωτικό χάπι captagon έγινε γνωστό από την ευρεία χρήση που έκαναν τα μέλη του ISIS και θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς ως ένα ιδιαίτερα ισχυρό «έκσταση της Ανατολής».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ