Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού

10 Δεκεμβρίου 2018 - 11:33

Απόφαση του Εφετείου Πειραιά

 Το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά με βούλευμά του απέρριψε το αίτημά του Σάββα  Ξηρό   για αποφυλάκιση  για λόγους υγείας, με αποτέλεσμα να παραμένει στις φυλακές.

Αναλυτικότερα, οι δικαστές ακολούθησαν ένα διαφορετικό σκεπτικό από εκείνο του εισαγγελέα που επίσης είχε προτείνει να απορριφθεί το αίτημα του  καταδικασμένου σε 5 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για ενέργειες  της τρομοκρατικής οργάνωσης   17 Νοέμβρη.

Το Συμβούλιο έκρινε ότι ναι μεν η περίπτωσή του Σάββα Ξηρού εμπίπτει  στο άρθρο 110Α του Ποινικού Κώδικα, ωστόσο θα πρέπει  να εκτίσει 25 πραγματικά έτη από την ποινή του, πριν την  αποφυλάκιση του.

Αντίθετα, ο αντεισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, σημείωνε στην πρότασή του ότι ο Ξηρός δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επικαλεστεί το εν λόγω άρθρο, καθώς κατά την άποψή του,  ο νομοθέτης, δεν  περιλαμβάνει όσους έχουν ποινές πολλαπλών  ισοβίων όπως αυτός.

Παράλληλα, είχε επισημάνει  ότι αν αφεθεί ελεύθερος με δεδομένη την προηγούμενη δράση του και το ότι δεν έχει μετανοήσει «καθόσον οι κατά καιρούς δηλώσεις  από μέρους του, προσχηματικής και υποκριτικής συγγνώμης  δεν πείθου και θα καταστεί πόλος έλξεως, καθοδηγητής,  αλλά και ιδεολογικός στρατολόγος.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ