Εξαπατούσε χρήστες του διαδικτύου νοικιάζοντας ανύπαρκτο διαμέρισμα

05 Δεκεμβρίου 2018 - 17:51

Αλλοδαπός παρίστανε τον ιδιοκτήτη ακινήτου στο εξωτερικό

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης, αλλά και παραβάσεων της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα, που έγιναν μέσω διαδικτύου. 

Σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος αλλοδαπού, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος σε σωφρονιστικές εγκαταστάσεις ευρωπαϊκής χώρας, για εξαπάτηση χρηστών του διαδικτύου.

Ο δράστης υποδυόταν τον ιδιοκτήτη διαμερίσματος στο εξωτερικό και με αυτή την υποτιθέμενη ιδιότητά του επικοινωνούσε με χρήστες του διαδικτύου οι οποίοι αναζητούσαν κατάλυμα προς ενοικίαση. Ακολουθούσαν τα σχετικά τηλεφωνήματα και ανταλλαγές μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κατά τα οποία ο απατεώνας ζητούσε από τα θύματα την αποστολή προσωπικών στοιχείων ταυτότητας ή διαβατηρίου και χρηματικό ποσό, για να ολοκληρωθεί η «ενοικίαση». Με τον τρόπο αυτό αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά για διαμέρισμα που δεν υπήρχε. 

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες πολιτών – χρηστών του διαδικτύου στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για εξαπάτησή τους κατά την αναζήτηση διαμερισμάτων προς ενοικίαση στο εξωτερικό.

 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ διερευνάται παράλληλα η εμπλοκή του και σε άλλες ομοειδείς-συναφείς πράξεις

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ